Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρέθηκε με τον Χρήστο Θηβαίο στο «Σημείο Συνάντησης» στην ΕΡΤ, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους λόγους που ήθελε από μικρό παιδί να γίνει ηθοποιός. Στην αρχή νόμιζε ότι ονειρευόταν, απλά, τον πλούτο, τη διασημότητα που συνόδευαν κάποιες φορές αυτό το επάγγελμα, αλλά στην πορεία, ενώ άρχισε να αναρωτιέται ουσιαστικά το γιατί κατάλαβε πως «δεν μπορούσα να βλέπω στεναχωρημένους ανθρώπους. Από μικρό παιδί ήθελα να τους κάνω να γελάνε. Όταν έβλεπα βουρκωμένα πρόσωπα, ξαφνικά σαν να έχανα την ισορροπία του κόσμου και έκανα τα αδύνατα δυνατά, μικρός, για να κάνω τον κόσμο να γελάει».

Όταν μεγαλώνοντας πήγε στη σχολή, ξέχασε τη διασημότητα και τα χρήματα και καλλιέργησε το σεβασμό για αυτό που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει στη ζωή του. Συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική σου δίνει τη δυνατότητα «να γίνεις πολύ καλύτερος άνθρωπος. Δεν νομίζω ότι εγώ ή ο οποιοσδήποτε το πετυχαίνει αυτό, αλλά είναι ωραίος στόχος».

«Από μικρό παιδί όταν έβλεπα βουρκωμένα πρόσωπα, ξαφνικά σαν να έχανα την ισορροπία του κόσμου και έκανα τα αδύνατα δυνατά, μικρός, για να κάνω τον κόσμο να γελάει».

Ο Χαραλαμπόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Σε αυτή τη δουλειά έχω ζήσει πολύ περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα. Θυμάμαι μικρός στις διακοπές να ανεβαίνουμε με μια ξύλινη σκάλα στην ταράτσα με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου, να βλέπουμε τα αστέρια και να περιμένουμε να πέσει ένα αστέρι για να κάνουμε μια ευχή. Κάθε φορά έκανα την ευχή να βρεθώ πάνω σε μια σκηνή και να είμαι ηθοποιός».

Ο ίδιος είχε δώσει στον εαυτό του μια προθεσμία: Αν μέχρι τα 30 του δεν είχε καταφέρει να ζει από την υποκριτική, θα τα παρατούσε και θα αναζητούσε κάτι άλλο. «Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μέσα του θέλει να είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που θα ακολουθήσει».

Ουσιαστικά, έφτασε στο τσακ. Στα 29 χρόνια του δεν ήταν σε θέση ούτε καν να νοικιάσει ένα σπίτι, ενώ έκανε χίλιες δουλειές, όπως είπε. Τότε, συμμετείχε σε «μια παρεΐστική παράσταση, το “Μόλις Χώρισα”, που κάναμε Δευτερότριτα. Τότε τα Δευτερότριτα ήταν μια αποτυχία στο θέατρο. Και ξαφνικά κερδίζει όλο το αθηναϊκό κοινό. Σε αυτή την παράσταση ήταν που με είδαν από τα "Εγκλήματα" και με πήραν να παίξω ένα γκεστ».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS