Η φιλοζωική οργάνωση Save A Greek Stray γιόρτασε, πριν από λίγες μέρες, την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με μια συναυλία από τις Melisses σε live streaming. Η ιδρύτριά της, Εριέττα Κούρκουλου, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τη συνεισφορά τους και μίλησε, μέσα από δύο νέες αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο Instagram, για τη δυσκολία της να ενταχθεί σε κάποια κοινότητα και όλα όσα της έχουν μάθει και προσφέρει μέχρι σήμερα τα αδέσποτα ζώα.

Όπως έγραψε σε ένα post:

«Όλη μου την ζωή αισθανόμουν σαν να βρίσκομαι στο μεταίχμιο

»Από την μια, ποτέ δεν είχα κοινά με τους ανθρώπους της δήθεν “high society” και από την άλλη, όποτε προσπαθούσα να ενταχθώ σε παρέες φυσιολογικών ανθρώπων, πάντα κάπου υπέβοσκαν τα δυο επίθετά μου.

«Από την μια, ποτέ δεν είχα κοινά με τους ανθρώπους της δήθεν “high society” και από την άλλη, όποτε προσπαθούσα να ενταχθώ σε παρέες φυσιολογικών ανθρώπων, πάντα κάπου υπέβοσκαν τα δυο επίθετά μου».

»Σαν παιδί το οποίο δεν αισθανόταν ότι ανήκει κάπου, ήμουν συνεχώς μπερδεμένη, ενώ η μοναξιά που ένιωθα είχε ως αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου και να περιοριστώ στην παρέα των ζώων και των δύο κολλητών μου, η μια εκ των οποίων έμενε στην Κέρκυρα και ο δεύτερος – όντας μεγαλύτερος, είχε περιορισμένο χρόνο.

»Όλα αυτά άλλαξαν όταν άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με την προστασία των ζώων

»Για πρώτη φορά, γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για το έργο μου, παρά για το πως “είναι” να είσαι η Λάτση (λες και “είναι” κάπως συγκεκριμένα).

»Για πρώτη φορά, απέκτησα ταυτότητα και ένοιωσα ότι είχα κάτι που με ένωνε με άλλους ανθρώπους. Αυτό το κάτι, ήταν η αγάπη μου για τα ζώα.

»Μέσα από την δημιουργία της Save a Greek Stray γεννήθηκε μια οικογένεια η οποία με αγκάλιασε και την οποία βέβαια αγκάλιασα και εγώ.

«Μέσα από την δημιουργία της Save a Greek Stray γεννήθηκε μια οικογένεια η οποία με αγκάλιασε και την οποία βέβαια αγκάλιασα και εγώ».

»Μπορεί να βρίσκομαι συνήθως εγώ στα φώτα, αλλά χωρίς τους ανθρώπους στην φωτογραφία αυτή, δεν θα υπήρχε τίποτα. Η αφοσίωσή τους και η αγάπη που δίνουν στα ζώα που φροντίζουμε με αφήνει κάθε μέρα άφωνη.

»Ανεξάρτητα με το αν κάποιοι από αυτούς πληρώνονται και άλλοι αφιερώνουν τον χρόνο τους αφιλοκερδώς, όλοι τους έχουν δώσει την ψυχή τους στην οργάνωση αυτή και τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ!

»Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας και σας αγαπάω με όλη μου την καρδιά».  

Ενώ σε μια δεύτερη ανάρτηση, που ανέβασε μαζί με φωτογραφία όπου ποζάρει αγκαλιά με ένα σκυλάκι, εξομολογήθηκε τα εξής:

«Αγαπημένα μου αδέσποτα,

»Σας χρωστάω τόσα πολλά...

»Μου ανοίξατε τα μάτια σε μια πραγματικότητα τόσο διαφορετική από την δική μου...

»Μου δώσατε να καταλάβω πόσος πόνος υπάρχει στον κόσμο και να αντιληφθώ ότι γεννήθηκα από τύχη προστατευμένη από αυτόν. Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα. Μου ανοίξατε τα μάτια και την καρδιά, μαθαίνοντάς μου να μπαίνω στην θέση των άλλων και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση που έχω σήμερα...

«Μου δώσατε να καταλάβω πόσος πόνος υπάρχει στον κόσμο και να αντιληφθώ ότι γεννήθηκα από τύχη προστατευμένη από αυτόν. Χάρη σε εσάς εκτίμησα τα πάντα».

»Μου δείξατε την σημασία της προσφοράς σε ανθρώπους και ζώα που το έχουν ανάγκη.

»Μου μάθατε ότι δεν έχει σημασία ποιον έχω απέναντί μου, αρκεί να είναι αυθεντικός και να συμπεριφέρεται με σεβασμό σε αυτούς από τους οποίους δεν έχει τίποτα να κερδίσει.

»Το μεγαλείο σας δεν σταματάει να με εκπλήσσει, ακόμα και τώρα - σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά.

»Μαχητές του δρόμου, με καρδιές τόσο αγνές που μπορούν και συγχωρούν ξανά και ξανά και τολμούν να αγαπούν με όλο τους το είναι, όσες φορές κι αν έχουν προδοθεί!

«Μαχητές του δρόμου, με καρδιές τόσο αγνές που μπορούν και συγχωρούν ξανά και ξανά και τολμούν να αγαπούν με όλο τους το είναι, όσες φορές κι αν έχουν προδοθεί!»

»Ευχαριστώ που μου διαμορφώσατε τον χαρακτήρα και δώσατε νόημα στην ζωή μου.

»Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, συγχώρεση, αγάπη, γενναιότητα, αφοσίωση... μόνο μερικά από τα μαθήματα που μου έχετε δώσει! Όσο ζω, υπόσχομαι να είμαι σύμμαχός σας και να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά σας. Να σας χαιρόμαστε!».

Δείτε τις αναρτήσεις της Εριέττας Κούρκουλου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS