Παρόλο που κατάφερε να δημιουργήσει μία πετυχημένη, προσωπική καριέρα στην Σουηδία κατά την διάρκεια των 80's η γοητευτική Agnetha Fältskog θα παραμείνει για πάντα στη συνείδηση μας ως η ξανθιά των ABBA, έτσι για να την ξεχωρίζουμε από την καστανή Anni-Frid, την χαρισματική τραγουδίστρια του μεγάλου ποπ συγκροτήματος, με το διακριτικό χώρισμα ανάμεσα στα δόντια και την υπέροχη φωνή. 

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα που έβγαλε ποτέ η σκανδιναβική χώρα, η Agnetha άφησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών για να κυνηγήσει το όνειρο της. Μία καριέρα στη μουσική. Γρήγορα κατάφερε να ξεκινήσει σόλο καριέρα με την βοήθεια του γνωστό μουσικού Bernt Enghardt, κάτι που της εξασφάλισε αρκετή αναγνωριμότητα. Αργότερα γνώρισε και αρραβωνιάστηκε τον υπερταλαντούχο Björn Ulvaeus με τον οποίον παντρεύτηκε το 1971. Η λαμπρή ιστορία των ABBA είχε μόλις ξεκινήσει. Για τα επόμενα 8 χρόνια (ακριβώς όσο κράτησε και ο γάμος τους) το κουαρτέτο από τη Σουηδία θα γίνει το πιο πετυχημένο εμπορικά ποπ σχήμα του πλαντήτη. 

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα που έβγαλε ποτέ η σκανδιναβική χώρα, η Agnetha άφησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών για να κυνηγήσει το όνειρο της. Μία καριέρα στη μουσική.

Και μετά τους ABBA όμως η Fältskog συνέχισε την μουσική πορεία της κυκλοφορώντας τρεις σόλο δίσκους, οι οποίοι σημείωσαν τεράστια επιτυχία στη Σουηδία. Έκανε ακόμα έναν γάμο τον οποίο κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χώρισε μόλις τρία χρόνια αργότερα και σήμερα ζει με τον γιο της και την οικογένεια του στο πλούσιο προάστιο Ekerö της Στοκχόλμης.

Δες στο βίντεο την εξέλιξη της Agnetha Fältskog μέσα στα χρόνια.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS