Για όποιον αγαπάει τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ο λογαριασμός του Άρη Λουπάση στο Instagram είναι αληθινό χρυσωρυχείο, καθώς δημοσιεύει διαρκώς σπάνιες φωτογραφίες και στιγμιότυπα από γεγονότα της εποχής αλλά και από προσωπικές στιγμές των ηρώων της. 

Αυτή τη φορά ο Άρης Λουπάσης μάς προσκάλεσε, μέσα από μια άγνωστη φωτογραφία, στο αρχοντικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Ιανουάριο του 1967. Όπως εξηγεί στη λεζάντα, το θρυλικό ζευγάρι παρέθεσε δεξίωση στη Στησιχόρου για να υποδεχθεί Ρώσους καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στη χώρα μας για την Εβδομάδα Σοβιετικού Κινηματογράφου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβέλας, ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης, αλλά και ο αδερφός της δημοφιλούς ηθοποιού, Τάκης Βουγιουκλάκης.

Όπως σχολιάζει ο συλλέκτης στη λεζάντα: «Με τον Γιώργο Σκαλενάκη συνεργάζονται ένα χρόνο πριν με επιτυχία στις "Διπλοπεννιές" και εκείνη την χρονιά στο αγαπημένο "Αχ αυτή η γυναίκα μου". Ο γνωστός σκηνοθέτης θα γνωρίσει εξίσου μεγάλη επιτυχία με το "Ντάμα Σπαθί" (1966) και το "Επιχείρηση Απόλλων"(1968) με την Έλενα Ναθαναήλ και το 1969 με "Το νησί της Αφροδίτης" στην μοναδική κιν/φική εμφάνιση της Κατίνας Παξινού».

«Παροιμιώδη οικοδέσποινα» αποκαλεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη ο Λουπάσης, προσθέτοντας ότι με την αγαπημένη της μαγείρισσα, Θεώνη, ετοίμαζαν ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες για να περιποιηθούν τους καλεσμένους τους. Η Θεώνη έζησε κοντά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη για πολλά χρόνια, σερβίροντας τις σπεσιαλιτέ της στους αγαπημένους φίλους και συναδέλφους του ζευγαριού.

Δείτε την ανάρτηση:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS