ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πάνω στην επιβλητική Κρεολή το '60: H σπάνια φωτογραφία της Ευγενίας Νιάρχου με τον γιο της, Φίλιππο

Την ανέβασε η συνονόματη εγγονή της, Ευγενία, σε μία νοσταλγική ανάρτηση από τα τελευταία χρόνια της γιαγιάς της.

Πάνω στην επιβλητική Κρεολή το '60: H σπάνια φωτογραφία της Ευγενίας Νιάρχου με τον γιο της, Φίλιππο

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 οι πιο ισχυροί άνδρες της Ελλάδας πολιορκούσαν στενά δύο όμορφες και πολύ πλούσιες γυναίκες. Τις αδελφές Λιβανού, τη μεγαλύτερη Ευγενία και τη λίγο μικρότερη Τίνα, κόρες του πατέρα του Ελλήνων εφοπλιστών Σταύρου Λιβανού, ο οποίος προσκαλούσε τακτικά στο σπίτι του τους νεότερους και εξαιρετικά φιλόδοξους Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο. Αρχικά και οι δύο είχαν βάλει στόχο την καρδιά της Τίνας, αλλά όταν ο Νιάρχος τη ζήτησε από τον πατέρα της εκείνος αρνήθηκε επειδή ήταν ακόμα αρκετά μικρή. Έτσι ο Νιάρχος παντρεύτηκε την μεγαλύτερη αδελφή της Ευγενία, αλλά λίγο καιρό αργότερα η Τίνα είπε το «ναι» στον Ωνάση, προκαλώντας μίας μόνιμη, μακροχρόνια αντιζηλία ανάμεσα στους δύο άντρες.

Ο Σταύρος Νιάρχος και η Ευγενία Λιβανού απέκτησαν 4 παιδιά στα χρόνια που έμειναν παντρεμένοι, αλλά ο γάμος τους είχε πολλά προβλήματα με τις φήμες να κάνουν πάντα λόγο για μία βαθιά δυστυχισμένη Ευγενία, η οποία, παρά τα πλούτη της, δεν κατάφερε να βρει ποτέ τη χαρά στην ιδιωτική της ζωή. Το ζευγάρι χώρισε προσωρινά το 1965 με τον Νιάρχο να παντρεύεται τη Σάρλορ Φορντ, κληρονόμο της τεράστιας περιουσίας του Χένρι Χορντ, ιδρυτή της περιβόητης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αφού όμως απέκτησε μια κόρη μαζί της επέστρεψε στην Ευγενία καθώς ο γάμος τους δεν είχε ακυρωθεί επισήμως.

Την άνοιξη του 1970, σε ηλικία μόλις 42 ετών, η Ευγενία Λιβανού βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας Νιάρχου στη Σπετσοπούλα. Εκεί, καταναλώνει τεράστια ποσότητα υπνωτικών χαπιών και φεύγει από τη ζωή, δημιουργώντας μυστήριο γύρω από τον αιφνίδιο χαμό της.

Ο Γιώργος Λιβανός, αδελφός της Ευγενίας και της Τίνας, είχε μιλήσει σχετικά στον Νίκο Γκατζογιάννη, για το βιβλίο «Ελληνική Φλόγα».

«Πολλοί έλεγαν τότε ότι ο Νιάρχος ήταν υπεύθυνος για το θάνατο της Ευγενίας, αν όχι στην πράξη, τουλάχιστον εμμέσως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Αν κάποιος είναι δυστυχής και θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να πει ότι κάποιος άλλος τους ώθησε σε αυτό. Είχαμε κληθεί να καταθέσουμε στις αρχές και ποτέ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι εγώ, η αδελφή μου ή η μητέρα μου κατηγορούσαμε τον Νιάρχο.»

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στα ίνσταγκραμ στορις της η Ευγενία Νιάρχου:

Πάνω στην επιβλητική Κρεολή το '60: H σπάνια φωτογραφία της Ευγενίας Νιάρχου με τον γιο της, Φίλιππο

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.