«Είναι ο πιο ασυνήθιστα συνηθισμένος άνθρωπος που έχεις ποτέ γνωρίσει. Χαμογελαστή, γοητευτική, απολογείται συχνά και με κάθε ευκαιρία υποτιμά τα ταλέντα της»: Έτσι περιγράφει την Ολίβια Κόλμαν η Roslyn Sulcas, αρθρογράφος των New York Times, σε συνέντευξη που πήρε από τη Βρετανίδα ηθοποιό που υποδύεται τη «βασίλισσα Άννα» στην «Ευνοούμενη».

Με ένα βραβείο Bafta και μια Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του Λάνθιμου, η Κόλμαν έχει αναδειχθεί σε φαβορί για τα Όσκαρ. Είναι μια ηθοποιός που παρά το αξιαγάπητο προφίλ της -μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της σύμφωνα με τους New York Times- δεν φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα της για τις ανάγκες ενός ρόλου.

Για να ενσαρκώσει τη βασίλισσα Άννα πήρε 16 κιλά και φόρεσε το προσωπείο εκείνης της ανασφαλούς, ανώριμης, ιδιότροπης ηγέτιδας. «Για την Άννα, δεν χρειαζόταν να δείχνω ή να είμαι καλή, κι αυτό ήταν απελευθερωτικό και φανταστικό» σχολίασε η Κόλμαν. «Μου προκαλεί μεγαλύτερη αμηχανία το να πρέπει να δείχνω ωραία. Νομίζω ότι μέχρι σήμερα έχω σταθεί αρκετά τυχερή ώστε να παίζω τέτοιους ρόλους, γιατί οι νεαρές γυναίκες και άντρες που συνηθίζουμε να βλέπουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο μετά δεν έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν».

«Δεν νομίζω ότι θα είχα γυρίσει την ταινία χωρίς αυτήν» είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Λάνθιμος στους New York Times. «Αυτός ο ρόλος είναι αρκετά δύσκολος, αρκετά περίπλοκος. Απαιτούσε πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά από μια ηθοποιό, την ικανότητα της εναλλαγής ανάμεσα σε διαφορετικές καταστάσεις σε διαφορετικές στιγμές. Είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ένστικτο. Η Κόλμαν διαβάζει το σενάριο και κατευθύνεται εκεί που πρέπει χωρίς να το σκέφτεται υπερβολικά».

Δείτε την Κόλμαν στην ομιλία της κατά την παραλαβή του Bafta.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: REUTERS/Toby Melville

 

TAGS