Η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η οσκαρική ηθοποιός που πέθανε σε ηλικία 104 ετών, συνδεόταν, κατά κάποιον τρόπο, με τη χώρα μας. Όταν πριν από 67 χρόνια ο δημοσιογράφος Αλέκος Λιδωρίκης πήρε συνέντευξη από την σταρ του «Όσα παίρνει ο άνεμος» εκείνη, την ώρα του αποχαιρετισμού τους, του έφερε ένα χρυσοπράσινο άλμπουμ από μια μικρή βιβλιοθήκη στο σαλόνι της, που στο εσωτερικό του έκρυβε μια έκπληξη. Αποκόμματα, παλιά γράμματα και χειρόγραφα στα ελληνικά.

«Διαβάστε», του είπε. «Για εσάς δεν θα είναι δύσκολο». Τότε, ξαφνιασμένος, ο Λιδωρίκης άρχισε να διαβάζει στα ελληνικά: «Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ... Ιχθύς…». Και παρακάτω: «Θάλαττα», «Σοφοκλής», «Αναξαγόρας», «Αναξίμανδρος». Όταν της ζήτησε να του εξηγήσει, εκείνη απάντησε: «Είναι από του πατέρα μου τις σπουδές. Είχε μανία με τα ελληνικά. Και όταν το ξαναείδα, έπειτα από τόσα χρόνια, ξέρετε τι μου είπε;.. “Ολίβια φιλώ σε...”. Αυτό θα πει: Ολίβια σ' αγαπώ. Έτσι δεν είναι;».

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Ολίβια Ντε Χάβιλαντ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κεντρική φωτό: Της Ολίβια Ντε Χάβιλαντ με αφιέρωση στον Αλέκο Λιδωρίκη, από το αρχείο του Αλ. Λιδωρίκη
 

TAGS