Το «Spencer», μία νέα ταινία με την υπογραφή του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν επιχειρεί να εστιάσει στις 3 ημέρες που άλλαζαν καθοριστικά τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα ή που καλύτερα επανέφεραν τη ζωή της σε ένα πιο ιδιωτικό, πιο φυσιολογικό σημείο ώστε η ίδια να είναι πλέον σε θέση να την διαχειριστεί καλύτερα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Κρίστεν Στιούαρτ η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ, σκοπεύει να δώσει μία άλλη διάσταση στον χαρακτήρα της αδικοχαμένης Νταϊάνα, βγάζοντας στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της.

Κατά τη διάρκεια ενός κρίσιμου Σαββατοκύριακου στις αρχές της δεκαετίας του '90, η λαίδη Ντι παίρνει την οριστική απόφαση ότι ο γάμος της με τον Κάρολο δεν έχει κανένα μέλλον και ότι το διαζύγιο είναι μονόδρομος. 

Ο ίδιος ο Πάμπλο Λαραϊν, ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε σκηνοθετήσει την ταινία «Tζάκι» με τη Νάταλι Πόρτμαν, εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του η Στιούαρτ είναι η ιδανική πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Για να το κάνεις αυτό καλά, χρειάζεσαι κάτι πολύ σημαντικό στην ταινία, που είναι το μυστήριο. Η Κρίστεν μπορεί να είναι πολλά πράγματα και μπορεί να είναι πολύ μυστηριώδης και εύθραυστη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή, που είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων με έκανε να την σκεφτώ», είπε ο σκηνοθέτης.    «Είναι πολύ όμορφος ο τρόπος που αντέδρασε στο σενάριο και το πώς προσεγγίζει τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα κάνει κάτι εντυπωσιακό και συναρπαστικό ταυτόχρονα», συμπλήρωσε ο Λαραΐν.

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι δεν μεγάλωσε ως φαν της βασιλικής οικογένειας, αλλά σημείωσε ότι μεγάλωσε διαβάζοντας και καταλαβαίνοντας τι είναι ένα παραμύθι. «Συνήθως, ο πρίγκιπας βρίσκει την πριγκίπισσα, της ζητά να γίνει γυναίκα του και τελικά εκείνη γίνεται βασίλισσα. Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν κάποια αποφασίζει να μην γίνει βασίλισσα και λέει "προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου", αυτή είναι μεγάλη απόφαση, μια ανατροπή του παραμυθιού. Πάντα ήμουν έκπληκτος από αυτό και σκεφτόμουν ότι πρέπει να υπήρξε πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η καρδιά της ταινίας», εξήγησε.  

Όσο για το μικρό χρονικό διάστημα με το οποίο ασχολείται το σενάριο της ταινίας, δήλωσε: «Είναι μόνο τρεις ημέρες από τη ζωή της και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μπορείς να έχεις μια ευρύτερη εικόνα για το ποια ήταν. Όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η τύχη της, τι της συνέβη και δεν χρειάζεται να πάμε σε αυτό. Θα μείνουμε σε αυτό το πιο προσωπικό διάστημα στο οποίο μπόρεσε να εκφράσει πού ήθελε να πάει και ποια ήθελε να είναι».  

Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

Με πληροφορίες από Vanity Fair 

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS