Στις 17 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά την εκλογή του Donald Trump για την θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η σχεδιάστρια Sophie Theallet δήλωσε δημόσια στο Twitter ότι δεν επιθυμεί να ντύσει τη νέα Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. και κάλεσε και τους υπόλοιπους σχεδιαστές να κάνουν το ίδιο. Κάποιοι ακολούθησαν το παράδειγμα της και κάποιοι όχι. Άλλοι πάλι έμειναν ουδέτεροι.

Αυτή είναι μία σύντομη, αλλά περιεκτική λίστα με αυτούς που τάσσονται υπέρ ή κατά κι όσους – προς το παρόν – αποφεύγουν να πάρουν θέση:

Στη Melania λένε «ναι»

Tommy Hilfiger «Η Melania είναι μία πραγματικά όμορφη γυναίκα. Θα ήμουν περήφανος να τη ντύσω.».

Diane von Furstenberg «Η Melania αξίζει τον σεβάσμο που άξιζε και κάθε άλλη Πρώτη Κυρία πριν από αυτή.».

Thom Browne «Από σεβασμό και μόνο για τη θέση της θα ήταν τιμή μου να τη ντύσω.».

Carolina Herrera «Σε 2 – 3 μήνες όλοι θα θέλουν να ντύσουν την Melania Τrump. Πολύ απλά είναι η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.»

Marcus Wainwright of Rag & Bone «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι θα μπορούσα να απορρίψω τους Trump. Κάποια πράγματα απλώς είναι ανώτερα από προσωπικά πιστεύω.».

Kι αυτοί που λένε όχι

Sophie Theallet «Δεν θέλω να ταυτίσω με κανέναν τρόπο το όνομα μου με την συγκεκριμένη Πρώτη Κυρία.».

Marc Jacobs «Προτιμώ να ξοδέψω την ενέργεια μου για να βοηθήσω όσους θα πληγούν από τον Trump από το να ντύσω την Melania.».

Derek Lam «Θέλω έναν δίκαιο κόσμο, γεμάτο σεβασμό και αξίες. Αν και δεν την γνωρίζω προσωπικά δεν θα ήθελα να ντύσω την Melania Trump.».

Humberto Leon of Kenzo and Opening Ceremony «Πιστεύω ότι κανείς δεν θα έπρεπε να την ντύσει και αν αγοράσει η ίδια ρούχα κάποιου συγκεκριμένου Οίκου ο ίδιος ο Οίκος πρέπει να βγει και να πει ότι δεν συμφωνεί.».

Tom Ford: «Πολύ απλά δεν ταιριάζει με το ίματζ μου.».

Υπάρχουν και οι ουδέτεροι

Cynthia Rowley: «Η μόδα και η πολιτική δεν θα έπρεπε να μπλέκουν μεταξύ τους. Δεν μπορώ να απαντήσω, είναι δύσκολο ερώτημα.».

Vera Wang: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο της, αλλά πιστεύουμε ότι η Πρώτη Κυρία πρέπει να στηρίξει την αμερικάνικη μόδα όταν και οι προηγούμενες.».

Joseph Altuzarra: «Δεν συνηθίζω να ντύνω ανθρώπους με τους οποίους διαφωνώ.».

TAGS