Η Σαρλίζ Θερόν έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, για την σκοτεινή εποχή κατά την οποία ο αλκοολικός πατέρας της βιοπραγούσε τακτικά εναντίον της ίδιας και της μητέρας της, Γκέρντα. Η συγκεκριμένη, τραγική ιστορία ενδοοικογενειακής βίας είχε ένα τραγικό τέλος, το οποίο όμως υπήρξε λυτρωτικό για μητέρα και κόρη. Ένα βράδυ που ο πατέρας της Θερόν, σε κατάσταση πλήρους μέθης, πυροβόλησε τη σύζυγό του και την Σαρλίζ η Γκέρντα βρήκε το κουράγιο και την δύναμη να του επιτεθεί και τελικά να τον σκοτώσει. 

Το γεγονός συνέβη το καλοκαίρι του 1991, όταν η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών. Σε πρόσφατη συνέντευξη της η σούπερ σταρ του παγκόσμου σινεμά μίλησε με λεπτομέρειες για εκείνη την ανατραχιαστική νύχτα, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές της. 

«Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει, όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», είπε η Θερόν. «Η μητέρα μου και εγώ ήμασταν στο δωμάτιό μου πίσω από την πόρτα την οποία προσπαθούσε να παραβιάσει». Και συνέχισε: «Και οι δύο μας ήμασταν πίσω από την πόρτα για να τον εμποδίσουμε. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, είναι ένα θαύμα».   

Για να σώσει την κόρη της και τον εαυτό της η Γκέρντα πυροβόλησε τον σύζυγό της. «Σε αυτοάμυνα έδωσε τέλος στις απειλές», είπε η Θερόν εξηγώντας γιατί δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μητέρα της. 

Η Θερόν περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνθρωπο» προσθέτοντας πως ήταν αλκοολικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. «Ήξερα μόνο μία του πλευρά, και αυτή ήταν η αλκοολική του πλευρά», δήλωσε. «Ήταν μία απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας είχε εγκλωβιστεί σε αυτήν. Και η καθημερινή αβεβαιότητα του να ζεις με έναν εξαρτημένο είναι κάτι που ενσωματώνεις για όλη σου τη ζωή, είναι κάτι παραπάνω από ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε ένα βράδυ». 

Για τη μητέρα της η Θερόν έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια. Σε παλαιότερη συνέντευξη της η ηθοποιός είχε πει: «Η οικογένειά μας ήταν απίστευτα νοσηρή. Είμαι τυχερή που είχα μία υπέροχη μητέρα που με έκανε γενναία και μου έλεγε πάντα να είμαι γενναία. Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτό», είχε προσθέσει. 

Mία παλαιότερη συνέντευξη της Σαρλίζ Θερόν.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS