ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι αποκαλύψεις της Σαρλίζ Θερόν για τη νύχτα που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της

«Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, είναι ένα θαύμα».   

Οι αποκαλύψεις της Σαρλίζ Θερόν για τη νύχτα που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της

Η Σαρλίζ Θερόν έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, για την σκοτεινή εποχή κατά την οποία ο αλκοολικός πατέρας της βιοπραγούσε τακτικά εναντίον της ίδιας και της μητέρας της, Γκέρντα. Η συγκεκριμένη, τραγική ιστορία ενδοοικογενειακής βίας είχε ένα τραγικό τέλος, το οποίο όμως υπήρξε λυτρωτικό για μητέρα και κόρη. Ένα βράδυ που ο πατέρας της Θερόν, σε κατάσταση πλήρους μέθης, πυροβόλησε τη σύζυγό του και την Σαρλίζ η Γκέρντα βρήκε το κουράγιο και την δύναμη να του επιτεθεί και τελικά να τον σκοτώσει.

Το γεγονός συνέβη το καλοκαίρι του 1991, όταν η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών. Σε πρόσφατη συνέντευξη της η σούπερ σταρ του παγκόσμου σινεμά μίλησε με λεπτομέρειες για εκείνη την ανατραχιαστική νύχτα, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές της.

«Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει, όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», είπε η Θερόν. «Η μητέρα μου και εγώ ήμασταν στο δωμάτιό μου πίσω από την πόρτα την οποία προσπαθούσε να παραβιάσει». Και συνέχισε: «Και οι δύο μας ήμασταν πίσω από την πόρτα για να τον εμποδίσουμε. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, είναι ένα θαύμα».

Για να σώσει την κόρη της και τον εαυτό της η Γκέρντα πυροβόλησε τον σύζυγό της. «Σε αυτοάμυνα έδωσε τέλος στις απειλές», είπε η Θερόν εξηγώντας γιατί δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μητέρα της.

Η Θερόν περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνθρωπο» προσθέτοντας πως ήταν αλκοολικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. «Ήξερα μόνο μία του πλευρά, και αυτή ήταν η αλκοολική του πλευρά», δήλωσε. «Ήταν μία απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας είχε εγκλωβιστεί σε αυτήν. Και η καθημερινή αβεβαιότητα του να ζεις με έναν εξαρτημένο είναι κάτι που ενσωματώνεις για όλη σου τη ζωή, είναι κάτι παραπάνω από ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε ένα βράδυ».

Για τη μητέρα της η Θερόν έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια. Σε παλαιότερη συνέντευξη της η ηθοποιός είχε πει: «Η οικογένειά μας ήταν απίστευτα νοσηρή. Είμαι τυχερή που είχα μία υπέροχη μητέρα που με έκανε γενναία και μου έλεγε πάντα να είμαι γενναία. Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτό», είχε προσθέσει.

Mία παλαιότερη συνέντευξη της Σαρλίζ Θερόν.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.