Σήμερα η Μύκονος είναι ένα από τα πιο διάσημα και κοσμοπολίτικα νησιά όχι μόνο της Μεσογείου αλλά ολόκληρου του κόσμου. Οι περισσότεροι celebrities κάνουν μία στάση εκεί σχεδόν κάθε καλοκαίρι, στο νησί που δεν κοιμάται ποτέ, τα πάρτι είναι πιο ζωηρά,η μουσική πιο δυνατή, ο κόσμος πιο πολύς και η ατμόσφαιρα μαγική.

Πριν από αρκετές δεκαετίες, όμως, η όμορφη Μύκονος ήταν ακόμα ένα γαλανό νησί των Κυκλάδων με μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, υπέροχες παραλίες και γοητευτικά τοπία. Κοσμικοί κύκλοι της προπολεμικής Αθήνας άρχισαν σιγά-σιγά να την ανακαλύπτουν και να περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους. Σταδιακά το νησί συνέδεσε το όνομα του με μία μποέμ διάθεση, με ξέφρενα γλέντια και ατελείωτα βράδια.

Ένας από τους πρώτους που τη λάτρεψαν ο γνωστός δημοσιοράφος Ζάχος Χατζηφωτίου που, όπως έχει πει, πήγε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του ΄40 και από τότε ήταν πολύ τακτικός επισκέπτης. 

Μία νέα φωτογραφία στο ίνσταγκραμ της δημοσιογράφου Έλενας Μακρή Λυμπέρη φέρνει στο φως κάτι από την ξεχωρισττή εποχή της δεκαετίας του '70, τότε που ο Ζάχος Χατζηφωτίου περνούσε τα καλοκαίρια του στο νησί των Ανέμων σαν γνήσιος πλέιμποϊ, διασκεδάζοντας δίπλα σε εντυπωσιακές γυναικίες παρουσίες.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Ο τελευταίος playboy: Ο Ζάχος Χατζηφωτίου με μοναδικό στυλ και κλασσικά όμορφη συντροφιά στη Μύκονο της δεκαετίας του 70. Ο ίδιος ήταν ένας από τους πρώτους φανατικούς επισκέπτες της».

Σε συνέντευξή του ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχει σημειώσει χαρακτηριστικά για τη Μύκονο: «Δεν ξέρω αν εγώ την ανακάλυψα, πάντως πρέπει να πω ότι για πρώτη φορά επισκέφτηκα το νησί σε ηλικία 17 ετών. Λίγο πριν τον πόλεμο. Ήταν καλοκαίρι του ’40 και μαζί με ωραίες κοπέλες της Κηφισιάς την Ελένη Βλάχου, τη Μελίνα Μερκούρη και άλλες βρεθήκαμε στη Μύκονο. Μια κοινή φίλη, η Ελένη Τζαβέλα, πιανίστα, είχε πάει πιο πριν από μας. Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Ακόμα και τον χειμώνα ήταν παράδεισος».

Δείτε τη φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΥοuTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS