ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα με βίαζε για μήνες και με "προωθούσε" σε άλλους ισχυρούς άντρες»

To διεθνούς φήμης μοντέλο Κάρε Ότις εξομολογήθηκε τη σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε σε ηλικία 17 ετών από τον Ζεράλντ Μαρί.

«Ο σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα με βίαζε για μήνες και με "προωθούσε" σε άλλους ισχυρούς άντρες»

Πριν από περίπου δύο χρόνια μία αποκάλυψη ήρθε να ταράξει συθέμελα τα νερά της παγκόσμιας μόδας. Ο Ζεράλντ Μαρί, ο ισχυρός άντρας του Elite Model Management στο Παρίσι, κατηγορήθηκε από 10 γυναίκες ότι τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ενώ εργάζονταν ως μοντέλα στο κορυφαίο πρακτορείο μόδας.

Ανάμεσα τους και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της δεκαετίας του '80 και του ΄90, η Κάρε Ότις, κατά κόσμον Κάρε Σούτον, η οποία αποκάλυψε ότι ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα τη βίαζε επανειλημμένα ενώ εκείνη ήταν 17 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νew York Times αυτή τη στιγμή στη Γαλλία διεξάγεται αστυνομική έρευνα καθώς η Κάρεν Ότις κατέθεσε επίσημα μήνυση εις βάρους του Μαρί, ενώ υπάρχουν ακόμα 11 επίσημες καταγγελίες από άλλες γυναίκες του παγκόσμιου μόντελινγκ.

Η Ότις η οποία έχει αναφερθεί ξανά στην συμπεριφορά του Μαρί, σπάζοντας την σιωπή της στο βιβλίο «Beauty Disrupted» το 2011, φέρεται να κανόνισε να μιλήσει με τις γαλλικές αρχές τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, που το πρώην μοντέλο κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, ο Μαρί ανάγκασε την τότε ανήλικη Ότις να ζήσει μαζί του, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, όσο εκείνη υποτίθεται πως ταξίδευε στο εξωτερικό για δουλειά.

Το διαμέρισμα μοιραζόταν τότε με τη σύζυγό του Λίντα Εβαντζελίστα. Όπως λέει, ο Μαρί την κακοποιούσε σεξουαλικά κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι τρεις τους.

«Κάθε φορά που [η Λίντα] έφευγε από το διαμέρισμα, [ο Ζεράλντ] είχε την απαίτηση από την ενάγουσα να τον αφήνει να τη βιάζει, κάτι που έκανε επανειλημμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα δικαστικά έγγραφα.

Στο Παρίσι, όπως ισχυρίζεται η ίδια, της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλαπλές φορές, ενώ την «"προωθούσε" και σε άλλους πλούσιους άντρες σε όλη την Ευρώπη».

«Γινόταν ολοένα και ξεκάθαρο πως αν αντιδρούσα, δεν θα είχα δουλειά», σημείωσε η Ότις μιλώντας στους Times, ενώ στην μήνυση καταγγέλει επίσης την Τρούντι Τάπσκοτ, πρώην στέλεχος του πρακτορείου Elite και μανατζέρ της, της οποίας «η αμέλεια επέτρεπε την εκμετάλλευση και την κακοποίηση από τον Μαρί».

Όταν έκλεισε τα 18, η Ότις τελικά αντέδρασε στην κακοποίηση του Μαρί, που την έδιωξε διώχνοντάς την από το σπίτι του, σύμφωνα με την ίδια. Παρόλα αυτά κατάφερε να ακολουθήσει μία πετυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας και το 1992 να παντρευτεί τον Μίκι Ρουρκ με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην ταινια Άγρια Ορχιδέα.

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.