ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα με βίαζε για μήνες και με "προωθούσε" σε άλλους ισχυρούς άντρες»

To διεθνούς φήμης μοντέλο Κάρε Ότις εξομολογήθηκε τη σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε σε ηλικία 17 ετών από τον Ζεράλντ Μαρί.

«Ο σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα με βίαζε για μήνες και με "προωθούσε" σε άλλους ισχυρούς άντρες»

Πριν από περίπου δύο χρόνια μία αποκάλυψη ήρθε να ταράξει συθέμελα τα νερά της παγκόσμιας μόδας. Ο Ζεράλντ Μαρί, ο ισχυρός άντρας του Elite Model Management στο Παρίσι, κατηγορήθηκε από 10 γυναίκες ότι τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ενώ εργάζονταν ως μοντέλα στο κορυφαίο πρακτορείο μόδας.

Ανάμεσα τους και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της δεκαετίας του '80 και του ΄90, η Κάρε Ότις, κατά κόσμον Κάρε Σούτον, η οποία αποκάλυψε ότι ο πρώην σύζυγος της Λίντα Εβαντζελίστα τη βίαζε επανειλημμένα ενώ εκείνη ήταν 17 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νew York Times αυτή τη στιγμή στη Γαλλία διεξάγεται αστυνομική έρευνα καθώς η Κάρεν Ότις κατέθεσε επίσημα μήνυση εις βάρους του Μαρί, ενώ υπάρχουν ακόμα 11 επίσημες καταγγελίες από άλλες γυναίκες του παγκόσμιου μόντελινγκ.

Η Ότις η οποία έχει αναφερθεί ξανά στην συμπεριφορά του Μαρί, σπάζοντας την σιωπή της στο βιβλίο «Beauty Disrupted» το 2011, φέρεται να κανόνισε να μιλήσει με τις γαλλικές αρχές τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, που το πρώην μοντέλο κατέθεσε σε δικαστήριο του Μανχάταν, ο Μαρί ανάγκασε την τότε ανήλικη Ότις να ζήσει μαζί του, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, όσο εκείνη υποτίθεται πως ταξίδευε στο εξωτερικό για δουλειά.

Το διαμέρισμα μοιραζόταν τότε με τη σύζυγό του Λίντα Εβαντζελίστα. Όπως λέει, ο Μαρί την κακοποιούσε σεξουαλικά κάθε φορά που η Εβαντζελίστα έφευγε από το διαμέρισμα που μοιράζονταν οι τρεις τους.

«Κάθε φορά που [η Λίντα] έφευγε από το διαμέρισμα, [ο Ζεράλντ] είχε την απαίτηση από την ενάγουσα να τον αφήνει να τη βιάζει, κάτι που έκανε επανειλημμένα μέσα σε διάστημα μερικών μηνών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα δικαστικά έγγραφα.

Στο Παρίσι, όπως ισχυρίζεται η ίδια, της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλαπλές φορές, ενώ την «"προωθούσε" και σε άλλους πλούσιους άντρες σε όλη την Ευρώπη».

«Γινόταν ολοένα και ξεκάθαρο πως αν αντιδρούσα, δεν θα είχα δουλειά», σημείωσε η Ότις μιλώντας στους Times, ενώ στην μήνυση καταγγέλει επίσης την Τρούντι Τάπσκοτ, πρώην στέλεχος του πρακτορείου Elite και μανατζέρ της, της οποίας «η αμέλεια επέτρεπε την εκμετάλλευση και την κακοποίηση από τον Μαρί».

Όταν έκλεισε τα 18, η Ότις τελικά αντέδρασε στην κακοποίηση του Μαρί, που την έδιωξε διώχνοντάς την από το σπίτι του, σύμφωνα με την ίδια. Παρόλα αυτά κατάφερε να ακολουθήσει μία πετυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας και το 1992 να παντρευτεί τον Μίκι Ρουρκ με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην ταινια Άγρια Ορχιδέα.

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.