Μία όμορφη μέρα του 1994 η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήδη διαζευγμένη από τον πρίγκιπα Κάρολο, παρευρέθηκε στο επίσημο πάρτι του Vanity Fair στην περίφημη Serpentine Gallery του Kensinghton Palace. Ήταν μία μέρα όπου όλα τα μέσα σε Μεγάλη Βρετανία -κι όχι μόνο - αγωνιούσαν για την εμφάνιση της μίας και εκείνο το βράδυ υπήρχε προγραμματισμένη από τη βρετανική τηλεόραση η δημόσια εξομολόγηση του Καρόλου για τη σχέση του με την Καμίλα, μέσω ενός ντοκιμαντέρ. 

Κι εκεί που οι περισσότερες άλλες γυναίκες, μπροστά στην χρόνια πίεση που είχε ασκηθεί πάνω τους από το Παλάτι ή το 'άχγος για τα ειρωνική σχόλια της κοινής γνώμης, εκείνη κατάφερε σε μερικά μόνο λεπτά να πάρει την απόλυτη εκδίκηση, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως κορυφαίο fashion icon στον κόσμο και συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό όλων πάνω στην συγκλονιστική σιλουέτα της και την μοναδική προσωπικότητα της.

Η πιο λαοφιλής ίσως πριγκίπισσα που πέρασε ποτέ από γαλαζοαίματη οικογένεια είχε αποφασίσει, αρκετούς μήνες πριν το συγκεκριμένο event, να φορέσει μία τουαλέτα του οίκου Valentino αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, καθώς αντιλήφθηκε πως ο γνωστός οίκος σκόπευε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο εμπορική την συγκεκριμένη εμφάνιση.

Άνοιξε λοιπόν τη ντουλάπα της και ανακάλυψε εκ νέου ένα μικρό μαύρο φόρεμα που η ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια Christina Stambolian είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για εκείνη πριν από 3 χρόνια. Η Νταϊάνα δεν το φόρεσε ποτέ με τον φόβο ότι ίσως ήταν υπερβολικά προκλητικό όμως μία μέρα σαν κι εκείνη του 1994 έμοιαζε η κατάλληλη περίσταση για να στείλει το δικό της μήνυμα στον άντρα που την πλήγωσε τόσο βαθιά για πάρα πολλά χρόνια.

Τα υπόλοιπα ανήκουν ουσιαστικά στην ιστορία κι όλοι μέχρι και σήμερα κάνουν λόγο για μία από τις καλύτερες επίσημες εμφανίσεις που έγιναν ποτέ. Άλλωστε όπως η ίδια η σχεδιάστρια είχε αποκαλύψει στο παρελθόν η Νταϊάνα της είχε εξομολογηθεί ότι φόρεσε επίτηδες το συγκεκριμένο φόρεμα, θέλοντας να κάνει εκείνο το βράδυ «την εμφάνιση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων», όπως λέει και μία αγγλική έκφραση για κάποια εμφάνη ή περίσταση που απλά κλέβει μία για πάντα την παράσταση. Απ' όλους και απ' όλα.

Η πριγκίπισσα Ντι με το περίφημο μαύρο φόρεμα της Christina Stambolian
TAGS