Το 1976 έκανε πρεμιέρα για πρώτη στη μικρή οθόνη η τηλεοπτική μεταφορά του σπουδαίου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση «Γιούγκερμαν». Τότε τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο γοητευτικότατος Αλέκος Αλεξανδράκης, ενώ ένας άλλος μεγάλος σταρ της εποχής, ο Φαίδωνας Γεωργίτσης, υποδύθηκε τον Γιώργο Μάζη. 

Δυστυχώς σήμερα δεν έχουν διασωθεί σχεδόν τίποτα από εκείνη τη θρυλική παραγωγή της ΕΡΤ που σημάδεψε την ελληνική τηλεόραση, αφού μόνο ένα επεισόδιο από τα 140 που γυρίστηκαν συνολικά υπάρχει πλέον ολόκληρο στα αρχεία της κρατικής τηλεόρασης. 

Ωστόσο μία φωτογραφία που ανέβασε η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο ίνσταγκραμ φέρνει στην επιφάνεια λίγη από τη λάμψη των γυρισμάτων από μία σειρά που δεν καταφέραμε να δούμε ποτέ με τα μάτια μας. 

Στην ασπρόμαυρη εικόνα βλέπουμε τον Φαίδωνα Γεωργίτση δίπλα στη Μπέτυ Λιβανού, ντυμένο με ρούχα εποχής. Ο γνωστός ζεν πρεμιέ φορά ένα κοστούμι, με γιλέκο και γραβάτα ενώ η Λιβανού φόρεμα και φουλάρι στον λαιμό ενώ έχει τα μαύρα μαλλιά της στο χαρακτηριστικό hairstyle της εποχής που διαδραματίζεται το έργο.

«Ο Φαίδων Γεωργίτσης-«Γιώργος Μάζης» και η Μπέτυ Λιβανού -«Βούλα Παπαδέλη» στην τηλεοπτική μεταφορά του «Γιούγκερμαν» του Μ.Καραγάτση. Η σειρά με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη ξεκίνησε να προβάλλεται τον Μάρτιο του ’76 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1977. Θεωρείται μια από τις πιο άρτιες τηλεοπτικές παραγωγές της δεκαετίας του 70. Από τα 140 επεισόδια που γυρίστηκαν σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ μόνο ένα», γράφει η Έλενα Μακρή Λύμπέρη στη λεζάντα.

Δείτε τη σπάνια φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΥοuTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS