ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα προλάβει να γίνει βασιλιάς. Η μοναρχιά θα εξαφανιστεί»

Η Βρετανίδα συγγραφέας, Ηilary Mantel, προβλέπει ότι μέσα στις επόμενες δύο γενιές ο θεσμός της μοναρχίας δεν θα υπάρχει πια.

«Ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα προλάβει να γίνει βασιλιάς. Η μοναρχιά θα εξαφανιστεί»

Η διάσημη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος Hilary Mantel υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη της ότι το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας είναι κάτι περισσότερο από αμφίβολο.

Για όποιον έχει ζήσει έστω και για ένα μικρό διάστημα στην Αγγλία και έχει έρθει σε αληθινά στενή επαφή με τη βρετανική κουλτούρα και τον βρετανικό τρόπο αντίληψης της κοινωνίας και των πραγμάτων, ο παραπάνω ισχυρισμός φαντάζει κάτι το απόλυτα φουτουριστικό και εξωπραγματικό. Παρόλα αυτά, η Mantel το πιστεύει και έχει επιχειρήματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πετυχημένη συγγραφέας στους Times ο πραγματικός λόγος που η μοναρχία δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον είναι το γεγονός ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς τη βαθύτερη λογική ενός τέτοιου θεσμού στο πλαίσιο μίας σύγχρονης κοινωνίας. Στη σημερινή εποχή οι βασιλιάδες φαντάζουν περισσότερο σαν celebrities παρά σαν αυτό που ήταν πριν από πολλά χρόνια».

Από την άλλη η 69χρονη συγγραφέας πιστεύει ότι η Ελισάβετ και ο Κάρολος κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να σώσουν την «Επιχείρηση». Μάλιστα, η Mantel σχολίασε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ένας «βαθιά σκεπτόμενος άντρας και είμαι βέβαιη ότι έχει σκεφτεί πολύ προσεκτικά πάνω στο τι σημαίνει στα αλήθεια ο ρόλος του και ποιες είναι απαιτήσεις πίσω από αυτόν τον ρόλο, παρά το γεγονός ότι θα γίνει βασιλιάς σε μία σύγχρονη εποχή».

Στη συνέχεια η Hilary Mantel σχολιάζει πως «η μοναρχία είναι κάτι τόσο αρχαίο που πλέον έχει αποκτήσει θεϊκές διαστάσεις στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων». Αυτό όμως για εκείνη δεν σημαίνει ότι ο θεσμός θα έχει μεγάλη διάρκεια, ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία, μία χώρα όπου η πλειοψηφία λατρεύει τον οίκο των Ουίνδσορ.

Συγκεκριμένα η Mantel προέβλεψε ότι η μοναρχιά θα εκπέσει στη Μεγάλη Βρετανία αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος δύο γενεών και εξήγησε ότι ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ θα προλάβουν σίγουρα θα γίνουν βασιλείς, δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τον πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Οι δηλώσεις της διάσημης και πολύ αναγνωρισμένης συγγραφέως (η Μantel είναι η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να κερδίσει δύο φορές το βραβείο Booker, ενώ τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο) έφτασαν και στις πύλες του Μπάκινγχαμ, ωστόσο, οι εκπρόσωποι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε.

«Ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα προλάβει να γίνει βασιλιάς. Η μοναρχιά θα εξαφανιστεί»

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα η Κέιτ Μίντλετον και ο Ουίλιαμ μίλησαν στον μεγαλύτερο γιο τους, πρίγκιπα Τζορτζ που σήμερα είναι 8 ετών, για το γεγονός ότι μία μέρα θα γίνει βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας πριν από περίπου έναν χρόνο. Μέχρι τότε το ζευγάρι είχε αποφύγει εντέχνως κάθε σχετική αναφορά σε μία προσπάθεια να προσφέρουν στο παιδί τους μία απόλυτα φυσιολογική παιδική ηλικία.

Πάντως, η προσέγγιση του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ φαίνεται να βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και την επιφυλακτική Mantel, η οποία σχολίασε στους Times ότι το ζευγάρι είναι «οι κατάλληλοι άνθρωποι για οδηγήσουν τη μοναρχία στη νέα, μοντέρνα εποχή». Και συμπλήρωσε ότι το μαγικό συστατικό της μεγάλης δημοφιλίας τους κρύβεται στο γεγονός ότι είναι ένας άντρας και μία γυναίκα «με πολύ διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα» κάτι που σημαίνει ότι είναι «κατάλληλοι για να ανακατέψουν την αίσθηση του καθήκοντος με μία μοντέρνα οπτική στο πώς μπορείς να μεγαλώσεις τον διάδοχο του θρόνου».

Φωτογραφίες: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.

22 Απρ 2024

Στη Νικόλ Κίντμαν το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI)

Στις 27 Απριλίου θα λάβει χώρα η τελετή και η Νικόλ Κίντμαν θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενη καθώς θα της το παραδώσει μια σπουδαία ηθοποιός.

22 Απρ 2024

Ο "φούρνος του χωριού", που έγινε το "διεθνές" αρτοποιείο στη Ζίτσα Ιωαννίνων

"Ο στόχος μας, είναι να διαδώσουμε την υπέροχη γαστρονομία της Ηπείρου, σε όλο τον κόσμο", λέει ο ιδιοκτήτης του.