Σε μία παραμυθένια τελετή στην Πόλη του Φωτός ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ παντρεύτηκε την Ελληνίδα Φωτεινή Γεωργαντά, την σύντροφό του με την οποία ζουν μαζί τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ έχουν αποκτήσει και ένα παιδί.

Ανάμεσα σε αγαπημένους συγγενείς και φίλους το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι με τον Μητροπολίτη Jean de Doubna, Αρχιεπίσκοπο Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Δυτική Ευρώπη, να τελεί το μυστήριο. Ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ και η Φωτεινή Γεωργαντά είχαν παντρευτεί ήδη το 2019 με πολιτικό γάμο, αλλά ανέβαλαν τη θρησκευτική τελετή που θα γινόταν στην Αγία Πετρούπολη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Από την πρώτη στιγμή αισθανόμασταν έντονα ότι τώρα δεν είναι η ώρα για μεγάλα γεγονότα, όταν ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από αυτή την πανδημία. Θέλαμε να γιορτάσουμε την αγάπη μας και την ένωση των οικογενειών μας, αλλά να θυμόμαστε όλους όσους έχουμε χάσει» αναφέρει η Φωτεινή Γεωργαντά σε συνέντευξη της. 

Το λιτό νυφικό σχεδιάστηκε από τη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Χλόη Γεωργάκη – Ομπολένσκι, ξαδέλφη της Φωτεινής Γεωργαντά η οποία είναι επίσης παντρεμένη με έναν Ρώσο αριστοκράτη. 

 

Ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ είναι ο μοναδικός απόγονος της δυναστείας των Ραχμάνινοφ που ζει πλέον μόνιμα στη Ρωσία, ωστόσο, δεν διεκδικεί κανένα δικαίωμα στον ρωσικό θρόνο.

Ο οίκος των Ρομανόφ, μετά την εποχή του τσάρου Νικόλαου του Α΄, χωρίστηκε σε 4 παρακλάδια. Ο Ρόστισλαβ Ρομανόφ  ανήκει στον κλάδο των Μιχαηλοβίτσ. Ο παππούς του Ρόστισλαβ ήταν ο πρίγκηπας Ροστισλάβ Ρομανώφ, γιος της Μεγάλης Δούκισσας Ξένιας Ρομανόφ, αδελφής του τελευταίου Τσάρου της χώρας, Νικολάου του Δεύτερου.  Το νεαρό - τότε- αγόρι βρέθηκε στη φυλακή αλλά απελευθερώθηκε το 1918, πριν εκτελεστεί, όταν οι Γερμανοί κατέκτησαν την Κριμαία. Έτσι κατάφερε να διαφύγει στη Μάλτα και αρκετά χρόνια αργότερα να εγκατασταθεί μόνιμα στις Κάννες τις νότιας Γαλλίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Από την άλλη, η Φωτεινή Γεωργαντά εργάζεται για τον οργανισμό υγείας και πρόνοιας Leonard Cheshire. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύει πάνω στο βραβείο «Stelios» του οργανισμού, το οποίο σε συνεργασία με το Stelios Philanthropic Foundation του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου, υποστηρίζει επιχειρηματίες με αναπηρία στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: istock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS