Όποιος έβλεπε έστω και μία στις τόσες το Sex and the City όταν προβαλλόταν στην τηλεόραση, από το 1998 μέχρι το 2004, και είχε διαβάσει μερικές συνεντεύξεις των διάσημων πρωταγωνιστριών της πετυχημένης σειράς δεν γίνεται να έχει μείνει με την εντύπωση πως η Κιμ Κατράλ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έχουν μεταξύ τους φιλικές σχέσεις. 

Παρά την έντονη φημολογία για ψυχροπολεμικό κλίμα στα γυρίσματα οι δύο σταρ κατάφεραν να συνεργαστούν σε δύο κινηματογραφικές συνέχειες της ιστορίας, παρόλα αυτά συγκρούστηκαν έντονα όταν η ιδέα για μία τρίτη ταινία έπεσε στο τραπέζι. Η Κιμ Κατράλ ξεκαθάρισε πως δεν έχει την πρόθεση να συμμετέχει, η Σάρα Τζέσικα «την έδωσε» δημόσια, λέγοντας πως αυτή φταίει που ναυάγησε το πρότζεκτ, η Κιμ απάντησε πως αν θέλουν μπορούν να κάνουν το φιλμ με μία άλλη ηθοποιό. 

Θα έλεγε κανείς πως ο μεταξύ τους καυγάς είχε μείνει εκεί μέχρι την τραγική ημέρα που ο αδελφός της Κατράλ βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες, η τηλεοπτική Σαμάνθα έπεσε σε πένθος και η Πάρκερ -ένας θεός ξέρει γιατί- άρχισε τα δημόσια ποστ υποστήριξης και αγάπης σε όποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε διαθέσιμο. Κάτι που έβγαλε την Κιμ από τα ρούχα της.

Αφού την αποκάλεσε υποκρίτρια και της είπε -μέσω Instagram- πως δεν έχει ανάγκη την στήριξη της της ξεκαθάρισε μπροστά στα μάτια έκπληκτων followers πως δεν είναι φίλες και πως δεν ήταν ποτέ. Σοκ στον καλογυαλισμένο κόσμο της γυναίκας που έγινε διάσημη παντού παίζοντας την κολλητή της φίλη, Carrie Bradshaw.

Από την άλλη, μοιάζει κάπως αφύσικο το γεγονός ότι δύο άνθρωποι που έχουν δουλέψει τόσα χρόνια πλάι - πλάι και έχουν ανεχτεί εξαιρετικές δύσκολες συμπεριφορές ο ένας από τον άλλο, να ξεκατινιάστηκαν έτσι δημοσίως απλά και μόνο για μερικά (περιττά) λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης. Και κάπου εδώ έρχεται η δημοσιογράφος Alison Boshoff για να αποκαλύψει τις πραγματικές αιτίες που απομάκρυναν τις δύο γυναίκες τόσο πολύ ώστε η Κατράλ να φτάσει στο σημείο να απαξιεί με τέτοιο τρόπο την πρώην συνεργάτιδα της.

Όπως μοιάζει λογικό και αναμενόμενο τα προβλήματα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια γυρισμάτων της σειράς, αλλά σύμφωνα με την Boshoff κορυφώθηκαν μετά τον 3ο κύκλο, όταν η Σάρα Τζέσικα όχι μόνο πήρε μία παράλογα γενναία αύξηση αλλά έγινε και executive producer του σόου, με αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγαλύτερο λόγο στο τι γινόταν στα γυρίσματα και στην παραγωγή. 

Η Κιμ Κατράλ είχε απαιτήσει από την παραγωγή να λάβει κι εκείνη την αύξηση που της αναλογούσε κάτι που δεν συνέβη ποτέ, ούτε προς εκείνη, αλλά ούτε και προς τις άλλες δύο ηθοποιούς της σειρας, Cynthia Nixon και Κatrin Davis, οι οποίες βέβαια διατήρησαν τις καλές τους σχέσεις με την Πάρκερ. Αυτό που ζητούσε η Κατράλ ήταν να τηρηθούν και στη δική τους περίπτωση τα δεδομένα των Friends, μιας εξίσου πετυχημένης σειράς του ΝΒC, σύμφωνα με τα οποία οι 6 πρωταγωνιστές σόου έπαιρναν ακριβώς τον ίδιο μισθό σε κάθε μία από τις 10 σεζόν, αρχίζοντας από 75.000 δολάρια το επεισόδιο και καταλήγοντας στο 1 εκατομμύριο. 

Την ίδια στιγμή το γεγονός ότι η Πάρκερ ήταν και παραμένει κολλητή φίλη με τον παραγωγή της σειράς Michael Patrick King δεν βοηθούσε καθόλου την κατάσταση σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας της. Βέβαια και η Σάρα Τζέσικα ανταγωνιζόταν βαθιά τη συμπρωταγωνίστρια της, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα της Alison Boshoff, που υποστηρίζει πως η Κατράλ ήταν τόσο τηλεοπτική και λαμπερή στην οθόνη που έκλεβε μοιραία την δόξα από την πρωταγωνίστρια Carrie.

Λίγο τα χρήματα, λίγο η ανάμειξη της Σάρα στην παραγωγή, λίγο το γεγονός ότι η ίδια δεν έκανε γυμνές σκηνές αλλά απαιτούσε από την Κατράλ να συνεχίζει να κάνει λόγω του ρόλου της απελευθερωμένης Σαμάνθα, η σχέση των δύο γυναικών πήγε από το κακό στο χειρότερο στα 6 χρόνια γυρισμάτων της νεοϋορκέζικης σειράς. 

Όταν πλέον το Sex and the City έφτανε προς το τέλος του οι δύο γυναίκες δεν αντάλλασαν ούτε γεια αν δεν το απαιτούσε το σενάριο, έτρωγαν κάθε μεσημέρι χωριστά παρά το γεγονός ότι περνούσαν καθημερινά 15 ώρες στο πλατό και έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία για να μην βλέπουν η μία την άλλη όταν έκαναν γυρίσματα εκτός Νέας Υόρκης.

Και κάπως έτσι η απότομη αντίδραση της Κατράλ στα λόγια αγάπης της Πάρκερ δεν μοιάζει τόσο παράλογη, τουλάχιστον όχι περισσότερο παράλογη από την αιφνίδια έκρηξη λατρείας της Σάρα προς το πρόσωπο της.

 

TAGS