Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλεί το βίντεο με τον καβγά ανάμεσα στην βασίλισσα Λετίθια και την βασίλισσα Σοφία μετά από την πασχαλινή λειτουργία, με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να εστιάζουν στους λόγους που δυναμίτισαν τις σχέσεις των δύο γυναικών.

Όπως αναφέρει η El Pais, το 2003, όταν ο τότε διάδοχος Φελίπε ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την Λετίθια Ορτίζ, η ελληνικής καταγωγής μητέρα του, Σοφία και ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος, την αγκάλιασαν σαν παιδί τους και, μάλιστα, εκείνη, στις πρώτες της δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, είχε ευχαριστήσει δημόσια την πεθερά της.

Ωστόσο, τα 15 χρόνια που πέρασαν άλλαξαν πολλά, με πρώτο και καλύτερο τον ερχομό των δύο παιδιών του Φελίπε και της Λετίθια στη ζωή, αλλά και την ανάληψη του θρόνου από εκείνον.

Κατά το δημοσίευμα, η Σοφία και ο Χουάν Κάρλος, που μένουν, όπως και η οικογένεια του γιου τους, στα ανάκτορα La Zarzuela, σε κτίρια που απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο, επισκέπτονταν τα εγγόνια τους τα περισσότερα απογεύματα. Σταδιακά, όμως, η Λετίθια κατέστησε σαφές πως οι συχνές επισκέψεις δεν ήταν καλοδεχούμενες γιατί ανέτρεπαν το πρόγραμμα των δύο παιδιών, με τον Φελίπε να εκτελεί χρέη ειρηνοποιού και να πηγαίνει εκείνος τις κόρες του στον παππού και την γιαγιά κάθε Παρασκευή.  Την ίδια ώρα, η παρουσία της μητέρας της Λετίθια στα ανάκτορα έγινε συχνότερη και, μάλιστα, η νεαρή βασίλισσα εμπιστεύεται σε εκείνη την επιμέλεια των κοριτσιών όταν χρειάζεται να απουσιάζει και παρά το ότι έχουν προσληφθεί γκουβερνάντες.

Όταν ο Φελίπε ανέβηκε στο θρόνο, τον Ιούνιο του 2014, πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως η γυναίκα του αποφάσισε για ακόμα μία φορά να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, καθώς δεν ήθελε να υποστεί τις ταπεινώσεις και τους εξευτελισμούς που ένιωσε η πεθερά της από τον Χουάν Κάρλος. Αποκορύφωμα όλων στάθηκε το ότι ο τέως βασιλιάς δεν προσκλήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις των ανακτόρων για την 40η επέτειο της Δημοκρατίας στην Ισπανία, τον περασμένο Ιούνιο, φέρνοντας τις σχέσεις νύφης – πεθερικών στο χειρότερό τους σημείο.

Στα ανάκτορα είναι κοινό μυστικό πως οι δύο βασίλισσες είναι «στα μαχαίρια», κάτι που πλέον έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά το βίντεο με τον καβγά τους, όταν η Σοφία θέλησε να ποζάρει με τις εγγονές της στο φακό και η Λετίθια παρενέβη προσπαθώντας να αποσπάσει το χέρι της μεγαλύτερης κόρης της από τη γιαγιά της.

Πηγή: peoplegreece.com

TAGS