«Όχι, δεν πήρα διατροφολόγο. Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις διατροφολόγο; Σαν να έχεις έναν βασανιστή πάνω από το κεφάλι σου» λέει ο 51χρονος σεφ, ο οποίος κατα΄φρε και έχασε 26 κιλά ενώ παράλληλα ξεκίνησε άσκηση και εντατική προπόνηση. Ο λόγος που πήρε αυτή την κοπιαστική απόφαση; Κάτι παραπάνω από ιερός. 

Για να σώσει τον γάμο του, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Daily Mail. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή έφτασε να ζυγίζει 114 κιλά και αποφάσισε να αδυνατίσει το 2012, όταν η σύζυγός του, Τana του επισήμανε πως άρχισε να παχαίνει επικίνδυνα.

Ο διάσημος μάγειρας, παρουσιαστής, αλλά και κριτής του MasterChef, έχασε τελικά, μέσα στα χρόνια, 26 κιλά ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν τόσο παχύς, που έπρεπε, είτε να χάσω κιλά, είτε να ρισκάρω να χάσω την γυναίκα μου. Η Τana δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένη με την εμφάνισή μου ενώ η ίδια είναι πανέμορφη. Ήταν επίπονο. Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και σκεφτόμουν "γαμώτο". Με αφύπνισε αυτό».

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ παντρεύτηκε το 1996 με την αγαπημένη του, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής στο επάγγελμα, Τana και μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Έτσι, ο Ramsay προσέγγυσε τον Will Usher, πρώην αρχηγό του Στρατού και μέλος της Βασιλικής ομάδας ασφαλείας, που είναι πρωταθλητής τριαθλητής και προπονητής. Ο Ramsay, που ήταν πάντα ο εξτρεμιστής, ήθελε να πάει κατευθείαν σε ένα διαγωνισμό Ironman, ο οποίος περιελάμβανε κολύμπι του 1,2 μιλίου, ποδηλασία 56 μιλίων και μια διαδρομή 13,1 μιλίων, αλλά ο Usher του είπε ότι θα σκότωνε τον εαυτό του. Δε χρειαζόταν να φτάσει στα άκρα για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Έτσι έβαλε τον Ramsay σε ένα άγριο πρόγραμμα στρατιωτικού τύπου εκγύμνασης που περιλαμβάνει κολύμπι μεγάλων αποστάσεων, κωπηλασία και ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος, πάνω από τους λόφους του Surrey. Τελικά, ο σεφ κατάφερε να είναι έτοιμος για τον διαγωνισμό Ironman.

Δείτε ένα βίντεο:

 

TAGS