Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα φτάνει στο τέλος της, κι όμως η αντίληψη ότι ο χορός και το μπαλέτο είναι δραστηριότητες προορισμένες αποκλειστικά για τα κορίτσια και ποτέ μα ποτέ για τα αγόρια, υπάρχει ακόμα ζωντανή, ακόμα και στη συνείδηση ανθρώπων με σημαντικό δημόσιο βήμα και κοινωνική απήχηση. 

Η αμερικανίδα παρουσιάστρια, Lara Spencer, που εμφανίζεται καθημερίνα στους τηλεοπτικούς δέκτες των H.Π.Α. μέσα από την εκπομπή Good Morning America, σχολίασε πριν από κάποιες μέρες τις εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει ο πρίγκιπας Τζορτζ, γιος του Ούλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Όταν έφτασε, λοιπόν, στο μπαλέτο (μία μεγάλη αδυναμία του μικρού) έκανε ένα ειρωνικό, χλευαστικό σχόλιο που υπονοούσε πως η συγκεκριμένη ασχολία δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει στη ζωή ενός αγοριού.

Φυσικά τα όσα ειπώθηκαν στην αμερικανική εκπομπή έγιναν άμεσα αντιληπτά από τους χρήστες των social media που έκαναν τη Spencer φύλο και φτερό για τις απαρχαιωμένες απόψεις της.

Δες το σχόλιο της Spencer στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο χλευασμός της παρουσιάστριας απέναντι στην αγάπη ενός μικρού παιδιού για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα δυσαρέστησε πολύ και γνωστούς χορευτές που αντέδρασαν πολύ αρνητικά στο διαδίκτυο.

Οι  Rosie O'Donnell, George Takei, Derek Hough και Debbie Allen χρησιμοποίησαν τα χάσταγκ "boys dance too" και "ballet is for everyone", απαιτώντας από την παρουσιάστρια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την προσβλητική αντίδραση της. Θέση πήρε και η Shoshana Bean, ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, η οποία είπε πως το ύφος της ειρωνείας ήταν απαράδεκτο ενώ με σχόλιο της στο Twitter η ηθοποιός ζητά να διατυπωθεί συγγνώμη μέσα από την πρωινή της εκπομπή. 


Τελικά η παρουσιάστρια ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές σχόλιο της: «Η βαθύτατη συγνώμη μου για ένα απαράδεκτο σχόλιο που έκανα κατά τη διάρκεια ειδήσεων την Πέμπτη», έγραψε στο Instagram. «Από το μπαλέτο, το οποίο έκανα εγώ ως παιδί, μέχρι οτιδήποτε στη ζωή θέλετε να εξερευνήσετε, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το πάθος του», ανέφερε η Spencer σε ανάρτηση της στο Instagram, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, αν και πολλοί εξακολουθούν να ζητούν μία δημόσια απολογία μέσω τoυ Good Morning America.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS