Περίπου ένας μήνας έχει μείνει για τον γάμο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνσδορ και στη Μεγάλη Βρετανία έχουν βρει υλικό για να ασχοληθούν μέχρι του χρόνου.

Μετά από τις πληροφορίες για το προσκλητήριο, τους καλεσμένους, την τούρτα και τον στολισμό, το νέο δεδομένο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί το μενού στην βασιλική δεξίωση. 

Ένα παλιό ρητό λέει πως κάτω από τα πάντα κρύβεται ένας Έλληνας και η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να το επιβεβαιώσει με τον βραβευμένο και ήδη πολυσυζητημένο Nίκο Κουλούσια με καταγωγή από την Κοζάνη να αναλαμβάνει τον υπεύθυνο ρόλο του συντονισμού της κουζίνας στη δεξίωση που θα ακολουθήσει της τελετής.

Ο Νίκος Κουλούσιας που στο παρελθόν έχει μαγειρέψει για σημαντικές, διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από τα πιάτα του Έλληνα σεφ, δήλωσε σε συνέντευξη του Κρήτη tv πως υπάρχει αρκετό άγχος για τη μεγάλη μέρα αφού οι απαιτήσεις είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου και οι προσδοκίες πολύ μεγάλες. 

Όπως εξήγησε, οι προετοιμασίες για τον καθορισμό και την ολοκλήρωση όλων των λεπτομερειών του γαμήλιου μενού έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο και παραμένουν ακόμα πυρετώδεις.  

Στο ερώτημα αν θα υπάρχει κάποιο ελληνικό στοιχείο και δη κρητικό στο πριγκιπικό μενού, ο κ. Κουλούσιας αποκάλυψε ότι το κρητικό λάδι βρίσκεται στη λίστα με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ ο ίδιος είπε ότι είναι υπεύθυνος και για το ψωμί που θα σερβιριστεί στον γάμο.  

Ο Νίκος Κουλούσιας γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε μαγειρική στη Γερμανία. Κατάγεται από την Νεάπολη Κοζάνης, από την πλευρά του πατέρα του. Από μικρός είχε όνειρο να ασχοληθεί με το χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, κάτι το οποίο πέτυχε με απόλυτη επιτυχία, με αρωγό το πείσμα και την υπομονή του. Ο λόγος για τον κοσμογυρισμένο, Νίκο Κουλούσια που στα 34 μόλις χρόνια ζωής του μετράει αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. To 2007 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Σεφ Βορείου Ελλάδας, ενώ πριν από περίπου 1,5 χρόνο μάγεψε με τα «χρυσά» του χέρια τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μαγειρεύοντας για εκείνον ένα ελληνικότατο πιάτο. Λαγό στιφάδο. Αυτή τη στιγμή, ο Κοζανίτης Σεφ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του αφού εργάζεται ως Διευθυντής Κουζίνας για την παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων, Mövenpick Hotels & Resorts, που δραστηριοποιείται σε 24 χώρες. Διαμένει και εργάζεται στη μακρινή Άκκρα της Γκάνας, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι.
 

TAGS