ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο άγνωστος τραγικός έρωτας που σημάδεψε τη ζωή της Μέριλ Στριπ

Το δράμα που έζησε η Μέριλ Στριπ στα 20 της χρόνια. Σήμερα γίνεται 74!

Ο άγνωστος τραγικός έρωτας που σημάδεψε τη ζωή της Μέριλ Στριπ

Είναι ίσως η σημαντικότερη ηθοποιός του σύγχρονου Χόλιγουντ. Τόσο η καριέρα της όσο και και η προσωπική της ζωή φαντάζουν ιδανικές. Και μπορεί η επί 44 χρόνια σχέση με τον σύζυγό της, Ντον Γκάμερ να αποτελεί πρότυπο ιδανικού γάμου για το Χόλιγουντ, όμως τα πράγματα στην προσωπική της ζωή δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα. Μέσα σε μόλις 6 μήνες, η Στριπ έχασε έναν μεγάλο έρωτα της ζωής της και γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο.


Το 1976, η Στριπ γνώρισε τον ηθοποιό Τζον Καζάλ, όταν πέρασε από οντισιόν για το σαιξπηρικό έργο "Με το ίδιο μέτρο" στη Νέα Υόρκη. Εκείνος αποτελούσε έναν "θρύλο" στο χώρο, ελείνη ένα 20χρονο ενθουσιώδες κορίτσι.

Αν και εκείνη ήταν στην ηλικία των 20 ετών μόλις, κι εκείνος 34 δεν την πτόησαν τα 14 χρόνια που τους χώριζαν και οι δυο τους ερωτεύτηκαν σχεδόν αμέσως. Εκείνος δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά μόνο για την Μέριλ. Για έναν χρόνο η σχέση τους ήταν θέμα συζήτησης στα θεατρικά πηγαδάκια της Νέας Υόρκης.

Το ζευγάρι πέρασε 3 ευτυχισμένα χρόνια μαζί, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες ο ένας δίπλα στον άλλον, προτού η υγεία του Καζάλ αρχίσει να... παίρνει την κατηφόρα. Λίγο αργότερα, στην ηλικία των 42 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.


Εκείνη την περίοδο, προτάθηκε στον Καζάλ, ένας ρόλος γιο το "The Deer Hunter", τον οποίο και δέχθηκε να ενσαρκώσει, παρά το γεγονός ότι ένιωθε εξαιρετικά αδύναμος. Η Στριπ αποφάσισε να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο πλάι του.


Η παραγωγή, αφού πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας του, αποφάσισε να διώξει τον Καζάλ από την ταινία, αλλά η Στριπ απείλησε να φύγει και εκείνη, σε περίπτωση που τον απέλυαν. Για τους επόμενους 5 μήνες, η Στριπ ήταν συνεχώς στο πλευρό του Καζάλ, καθώς εκείνος παράλληλα με τα γυρίσματα, είχε ξεκινήσει θεραπεία για τον καρκίνο.


Ο θεατρικός παραγωγός Τζο Παπ θυμάται: "Τον φρόντιζε σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος στη Γη. Δεν τον πρόδωσε ποτέ. Ούτε πίστευε ότι δεν θα επιζούσε. Ήξερε ότι πέθαινε, όπως το ξέρει ένας ετοιμοθάνατος. Του έδωσε όμως, τεράστια ελπίδα".

Ο Τζον Καζάλ "έφυγε" τελικά, από τη ζωή στις 13 Μαρτίου του 1978, αφήνωντας την Μέριλ Στριπ συντετριμμένη. Η ηθοποιός ήταν σε τόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση, που πολλοί φοβούνταν ότι αυτό θα επηρέαζε την καριέρα της.Λίγους μήνες μετά την απώλειά της, η Στριπ αναγκάστηκε να φύγει από το διαμέρισμα που διέμεναν.

Αντιμέτωπη με την οδυνηρή διαδικασία να περάσει και να μαζέψει τα υπάρχοντά του Καζάλ, κάλεσε τον αδερφό της, Χάρι, να τη βοηθήσει. Η μοίρα ωστόσο, της επεφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. Ο Χάρι έφερε μαζί του έναν φίλο του, τον γλύπτη Ντον Γκάμερ, ο οποίος αργότερα θα γινόταν ο σύζυγος της Στριπ.


Ο Γκάμερ κάλεσε την ηθοποιό να μείνει στο διαμέρισμά του, αφού υποτίθεται ότι θα ήταν εκτός πόλης, λόγω ενός ταξιδιού. Οι διακοπές του, παρόλα αυτά, διακόπηκαν, λόγω ενός ξαφνικού τροχαίου ατυχήματος. Ο Γκάμερ επέστρεψε σπίτι του, για να αναρρώσει. Αυτό το ατύχημα, ήταν η δεύτερη ευκαιρία, που έδινε η ζωή στην Μέριλ Στριπ και εκείνη την εκμεταλλεύτηκε. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1978. Μαζί απέκτησαν 4 παιδιά.

Κεντρική φωτογραφία:Splash News/ Ideal Image

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.