Η Άννα Μαρία Ψυχαράκη, μια παίκτρια με υποστηρικτές αλλά και επικριτές που την κατηγορούσαν για «θεατρινισμούς», είναι η μεγάλη νικήτρια του Big Brother. Η 36χρονη δικηγόρος από την Κρήτη, που κέρδισε το έπαθλο των 100.000 ευρω, έχει πίσω της μια ιστορία ζωής που αφηγήθηκε με τη δραματικότητα παλιάς ελληνικής ταινίας.

Η γυναίκα που περιγράφει τον εαυτό της ως «πολύ αυθόρμητη, παρορμητική, αυστηρή, αλλά με χιούμορ» χαρακτηρίζει ως αδυναμία τον αδερφό της, Αλέξανδρο, άτομο με ειδικές ανάγκες. «Αγαπώ πάρα πολύ τον Αλέξη μου. Όσες φορές είμαι στεναχωρημένη, πάω, του λέω, Αλέξη μου, αγάπη μου. Με αγκαλιάζει, με σφίγγει, σαν να μου λέει, όλα καλά θα πάνε. Και είμαι τυχερή που τον έχω».

Στη Γραμμή Ζωής της εξηγεί πως ο Αλέξης, το τέταρτο και υστερότοκο παιδί της οικογένειάς της, γεννήθηκε το 1985 τυφλός. Όταν τον πήγαν στο Παίδων για επέμβαση, «οι γιατροί δεν τον πρόσεξαν, με αποτέλεσμα να κολλήσει μηνιγγίτιδα. Έξι μήνες ήταν στο νοσοκομείο οι γονείς μου. Ό,τι λεφτά είχανε από τα θερμοκήπια τα έδωσαν για να τον κάνουν καλά, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να είναι ένα μωρό που δεν περπατάει, δεν μασάει, δεν μιλάει, δεν βλέπει, αλλά πάντα χαμογελάει. Είναι ο φύλακας άγγελός μας».

Ο Αλέξης, το τέταρτο και υστερότοκο παιδί της οικογένειάς της, γεννήθηκε το 1985 τυφλός. Όταν τον πήγαν στο Παίδων για επέμβαση, «οι γιατροί δεν τον πρόσεξαν, με αποτέλεσμα να κολλήσει μηνιγγίτιδα»

Και η ίδια ωστόσο πέρασε τις δικές της δοκιμασίες υγείας και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Δυόμιση ετών ήπιε χλωρίνη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ειλεό, όπου έμεινε για πάρα πολύ καιρό. Ισχυρίζεται ότι θεραπεύτηκε όταν ενώ έκλαιγαν οι γονείς της έξω, τους εμφανίστηκε μια μορφή που θεωρούν ότι ήταν η Παναγία και τους προέτρεψε να την τάξουν στον Άγιο Νικήτα. 

Η επόμενη μεγάλη προσωπική της δοκιμασία ήρθε στα οκτώ της χρόνια, «όταν μια οικογένεια που ήταν συγγενείς μας χτύπησαν τη δική μου οικογένεια, μας κατηγόρησαν για ένα πολύ σοβαρό κακούργημα, το οποίο φυσικά δεν είχε γίνει ποτέ, γι’ αυτό και στα δικαστήρια δικαιωθήκαμε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε ένα βράδυ πήγαμε στο Ηράκλειο, χωρίς να έχουμε σπίτι, τίποτα, για να αποφύγουμε το μακελειό, μια βεντέτα. Εκεί με λέγανε χωριάτα, φτωχιά τα παιδιά. Bullying κάθε μέρα. Είχα απομονωθεί και πήγαινα στο σχολείο και δεν μιλούσα σε κανέναν. Δεκαπέντε ετών, ξαναχτύπησε ειλεός. Οι γονείς μου δεν άντεχαν να μου κάνουν άλλη επέμβαση. Ήμουν έναν ολόκληρο μήνα στο νοσοκομείο, καλωδιωμένη, είχα γίνει φύλλο και φτερό, 40 κιλά, αλλά τα κατάφερα και επέζησα».

«Σε ένα βράδυ πήγαμε στο Ηράκλειο, χωρίς να έχουμε σπίτι, τίποτα, για να αποφύγουμε το μακελειό, μια βεντέτα. Εκεί με λέγανε χωριάτα, φτωχιά τα παιδιά. Bullying κάθε μέρα»

Μετά το σχολείο πήγε για σπουδές Νομικής στην Ιταλία, με υποτροφία, όπως επισημαίνει, όπου συνέχισε με μεταπτυχιακό, πάλι με υποτροφία. Επιστρέφοντας άνοιξε το δικό της δικηγορικό γραφείο, και μετά από μια δύσκολη περίοδο με σοβαρές οικονομικές ζημιές και κατάθλιψη το 2017, την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται και στις δύο πόλεις.

Η μεγαλύτερη προσωπική της επιτυχία ήταν η αγορά του δικού της γραφείου, το 2020, στο Ηράκλειο. «Είναι η επιτυχία ενός ανθρώπου που έχει ξεκινήσει από πάρα πολύ χαμηλά» είπε, καταλήγοντας πως ο λόγος που δήλωσε συμμετοχή στο Big Brother ήταν «για να δώσω το μήνυμα ότι, παιδιά, μην εγκαταλείπετε σε κάθε δυσκολία. Εγώ αγαπώ τις δυσκολίες, ο κόσμος γίνεται πιο χρήσιμος και πιο δυνατός. Μην ξεχνάτε όμως κανέναν που σας έχει βοηθήσει».

Δείτε την ιστορία της ζωής της όπως την αφηγείται η Άννα Μαρία Ψυχαράκη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS