Δεν είναι μόνο μια ερμηνεύτρια που ξεχειλίζει από ταλέντο, αλλά και μια προσωπικότητα που εμπνέει. Η Έλεν Μίρεν σε πρόσφατη συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό Radio Times εξήγησε γιατί θαυμάζει τη γενιά του #MeToo, των νέων γυναικών που παίρνουν τον έλεγχο της μοίρας τους και αρνούνται να αποδεχτούν την ανισότητα.

Το κίνημα ξεκίνησε το 2017 στις ΗΠΑ, ως απάντηση σε ένα πλήθος κατηγοριών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ. Γυναίκες από όλο τον κόσμο άδραξαν την ευκαιρία να αποκαλύψουν ότι και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης, λεκτικής, σωματικής κακοποίησης, ακόμα και βιασμού.

«Γιατί συνέβη το #MeToo; Κάτι ράγισε» σχολίασε η 74χρονη ηθοποιός, που το 2007 απέσπασε Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Ελισσάβετ στην ταινία «Βασίλισσα». «Βλέπω νέες γυναίκες γύρω μου να παίρνουν τον έλεγχο της μοίρας τους. Να γράφουν τα δικά τους κείμενα, να δημιουργούν τους δικούς τους θιάσους ή να κάνουν τις δικές τους ταινίες, γυναίκες που πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν».

Η Μίρεν κλήθηκε επίσης να τοποθετηθεί και για θέματα ταυτότητας φύλου, με αφορμή το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ούτε στο αρσενικό ούτε στο θηλυκό γένος. Υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει «δυαδική σεξουαλικότητα» και πως «όλοι είμαστε κάπου στη μέση, σε ένα υπέροχο μείγμα αρσενικού και θηλυκού».

Δείτε την πρόσφατη, πολυσυζητημένη είσοδό της στην πρεμιέρα της ταινίας «Μεγάλη Αικατερίνη»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/ETIENNE LAURENT

TAGS