ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ναόμι Οσάκα: Η στήριξη σε αθλητές που υπέφεραν σιωπηλά με προβλήματα ψυχικής υγείας

Ένα χρόνο μετά την εγκατάλειψη του γαλλικού Open, η πρωταθλήτρια τένις παραδέχεται πως δεν θα άλλαζε τίποτα από όσα συνέβησαν στη ζωή της.

Ναόμι Οσάκα: Η στήριξη σε αθλητές που υπέφεραν σιωπηλά με προβλήματα ψυχικής υγείας

Μόλις πριν από έναν χρόνο, η Ναόμι Οσάκα πήρε μια απόφαση που της άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή: εγκατέλειψε τη γεμάτη νίκες και διακρίσεις καριέρα της στο τένις, με σκοπό να φροντίσει την ψυχική της υγεία. Η κορυφαία πρωταθλήτρια τένις, έπειτα από την απόφαση της να αποσυρθεί από το γαλλικό Open, επικαλούμενη προβλήματα ψυχικής φύσεως, άνοιξε ένα σημαντικό κεφάλαιο στο χώρο του αθλητισμού, που ποτέ κανένας μέχρι πρότινος δεν τολμούσε να αγγίξει δημόσια. Με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποιήσεις για την Ψυχική Υγεία, η 24χρονη αθλήτρια μιλώντας στο περιοδικό SELF, αναφέρθηκε στη μάχη με την κατάθλιψη αλλά και στην στήριξη που έλαβε από τον κόσμο, χωρίς να το περιμένει.

Όπως εξήγησε, το παράδειγμα της βοήθησε πολλούς αθλητές να την προσεγγίσουν και να της εξομολογηθούν το δικό τους πρόβλημα, το οποίο προφανώς αντιμετώπιζαν όχι μόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κρυφά και από τους οικείους τους. «Όταν μίλησα για τις μάχες μίλησα με πολλούς αθλητές που μου είπαν πως κι εκείνοι υπέφεραν αθόρυβα» είπε στην αρχή, τονίζοντας πως η δεκτική και κατανοητική συμπεριφορά του κόσμου την εξέπληξε ευχάριστα. « Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ήταν κάπως περίεργο. Για πρώτη φορά, είχα δημοσιογράφους στο σπίτι και το ξενοδοχείο μου, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Ήταν περίεργη αίσθηση και σοκαρίστηκα που οι άνθρωποι νοιάζονταν τόσο. Χαίρομαι που έδωσα και σε άλλους την ευκαιρία να μιλήσουν γι'αυτό, ακόμη και αν δεν ήταν στις προθέσεις μου, ούτε το περίμενα. Ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση που νομίζω όλοι έπρεπε να αρχίσουμε» ανέφερε.

Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι και με το από πού προέρχομαι. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω άλλους ανθρώπους να μην είναι διστακτικοί να ζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται

Τα μαθήματα που διδάχτηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά και η βοήθεια που προσέφερε στον εαυτό της, την οδήγησαν να εκτιμήσει όλα όσα συνέβησαν, τα οποία όπως παραδέχτηκε δεν θα άλλαζε ποτέ. «Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι και με το από πού προέρχομαι. Υπάρχουν πάνω και κάτω και δεν θα άλλαζα τίποτα, κάτι που πραγματικά με βοηθά να έχω εσωτερική γαλήνη». Όσο για το «ταξίδι της ψυχικής υγείας», η Ναόμι Οσάκα ανέφερε πως σε αυτό την βοηθάει πολύ ο διαλογισμός, η ψυχανάλυση, αλλά και η ενθάρρυνση που παρέχει στους ανθρώπους που την παρακολουθούν και την θαυμάζουν. «Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω άλλους ανθρώπους να μην είναι διστακτικοί να ζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται» κατέληξε η νεαρή αθλήτρια.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash news / Ideal Images

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.