ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ναι ήμουν άπιστη»: Έδωσε η Νταϊάνα την ιστορική συνέντευξη στο ΒΒC γιατί την απειλούσαν;

To κανάλι υποστηρίζει ότι είχε γραπτά τη συγκατάθεση της πριγκίπισσας για τη συνέντευξη μόνο που εκείνο το χειρόγραφο δεν υπάρχει πια.

«Ναι ήμουν άπιστη»: Έδωσε η Νταϊάνα την ιστορική συνέντευξη στο ΒΒC γιατί την απειλούσαν;

Τα 60 λεπτά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στην εκπομπή Πανόραμα του BBC παραμένουν η πιο καθηλωτική και μαγευτική συνέντευξη που έχει προβληθεί ποτέ στη βρετανική τηλεόραση.

Πριν από 25 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Aπόσπασμα από τη συνέντευξη της Νταϊάνα στο BBC:

Τότε, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το κανάλι είχε εκβιάσει τη Νταϊάνα να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη και ότι την είχαν χειραγωγήσει.

Ωστόσο, το BBC επικαλείται χειρόγραφο σημείωμα της Νταϊάνα το οποίο αποδεικνύει ότι δεν την ανάγκασε κανείς να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη, και ότι ήταν δική της η απόφαση.

Βέβαια, το χειρόγραφο σημείωμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας του λαού δεν υπάρχει πια, τόνισε το κανάλι.

Η δήλωση του BBC ήρθε ως απάντηση στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 που υποστήριξε ότι η Νταϊάνα εξαναγκάστηκε από δημοσιογράφο του BBC να προβεί σε αυτή την αποκάλυψη που προκάλεσε σεισμό στο παλάτι και "κατέστρεψε" τα παιδιά της. Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ επικαλείται την ανταλλαγή χρημάτων ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον αδελφό της Νταϊάνα, για να μην αποκαλύψει όσα ήξερε για την Νταϊάνα. Ακόμα, ισχυρίζεται ότι το διαμέρισμα της Νταϊάνα στο παλάτι ήταν υπό παράνομη παρακολούθηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αρχεία του BBC, το κανάλι είχε εξασφαλίσει τότε μια χειρόγραφη επιστολή από την ίδια τη Νταϊάνα, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε χειραγωγηθεί και ότι κανείς δεν την εξανάγκασε να δώσει αυτή τη συνέντευξη. Παρ 'όλα αυτά, "το BBC δεν διαθέτει πλέον φυσικό αντίγραφο" της χειρόγραφης επιστολής καθώς έχει χαθεί.

Η δήλωση - δυναμίτης για το παλάτι

Σε μια κομβική στιγμή τόσο στη βασιλική όσο και στην τηλεοπτική ιστορία, η Νταϊάνα είπε στον Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατες που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995:

"Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα".

Τότε, η Νταιάνα δεν σκέφτηκε τίποτα, ούτε τη φήμη της ούτε τα παιδιά της. Σε μια καθηλωτική συνομιλία με τον δημοσιογράφο, παραδέχτηκε ότι ήταν άπιστη και ότι είχε απατήσει τον σύζυγό της με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

"Ναι, τον λάτρευα", είπε. "Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του".

Στην ίδια συνέντευξη, η Νταϊάνα είχε αμφισβητήσει την καταλληλότητα του Κάρολου να γίνει βασιλιάς, είχε μιλήσει για τις διατροφικές διαταραχές που είχε βιώσει κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Η μαγνητοσκόπηση είχε πραγματοποιηθεί με απόλυτη μυστικότητα δυο εβδομάδες νωρίτερα, στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Στο προσωπικό είχε δοθεί άδεια και οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί της ήταν ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο κάμεραμαν και ο ηχολήπτης.

Το μοντάζ του υλικού έγινε σε ξενοδοχείο και όχι στις εγκαταστάσεις του BBC, για λόγους μυστικότητας, ενώ μόνο οκτώ άτομα γνώριζαν την ύπαρξή του. Ανάμεσά τους δεν ήταν ούτε καν ο πρόεδρος του δικτύου, καθώς ήταν παντρεμένος με κυρία των τιμών της βασίλισσας.

«Τι έκανα στα παιδιά μου;»

Σε αυτή την προσπάθειά της να βλάψει το παλάτι και τον πρώην σύζυγό της, η Νταϊάνα δεν αναλογίστηκε το κακό που έκανε στα παιδιά της.

Και οι δυο γονείς δεν αναλογίστηκαν πόσο πλήγωναν τα παιδιά τους όταν εξέθεταν με αυτό τον τρόπο την κακή τους σχέση, το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Ετσι, αφού προβλήθηκε αυτή η συνέντευξη, βλέποντας την αντίδραση του πρίγκιπα Γουίλιαμ όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας του κατάλαβε πόσο κακό τους είχε κάνει. Η αποκάλυψη της σχέσης της Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ ήταν μεγάλη απογοήτευση για τα παιδιά, καθώς είχαν περάσει πολλές ώρες με τον "θείο Τζέιμς" όπως τον φώναζαν και δεν περίμεναν ότι είχε τέτοιου είδους σχέση με τη μητέρα τους.

Ο Γουίλιαμ παρακολούθησε τη συνέντευξη της μητέρας του και ένιωσε προδομένος.

Μάλιστα, ο υπηρέτης που βρισκόταν εκεί, βρήκε τον Γουίλιαμ πεσμένο στον καναπέ με μάτια κόκκινα από το κλάμα. Και όταν η μητέρα του τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ο Γουίλιαμ αρνήθηκε να της μιλήσει. Ήταν τόσο θυμωμένος μαζί της.

Τότε ο Γουίλιαμ έκανε ένα μεγάλο ξέσπασμα. Ήταν έξαλλος με τη μητέρα του που είχε μιλήσει τόσο άσχημα για τον πατέρα του, και για όσα είχε πει για τον Χιούιτ. Άρχισε να φωνάζει και να κλαίει και, όταν προσπάθησε να τον αγκαλιάσει την απομάκρυνε. Την επόμενη μέρα, ο Γουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του για τη συμπεριφορά του, αλλά η Νταϊάνα ένιωσε ότι είχε γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

"Τι έχω κάνει; Τι έκανα στα παιδιά μου;" αναρωτήθηκε τότε η Νταϊάνα συνειδητοποιώντας τον πόνο και τη μακροχρόνια συναισθηματική βλάβη που είχε προκαλέσει στα παιδιά της.

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.