Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο δημιουργός της ξεχωριστής ελληνικής ταινίας και τηλεοπτικής σειράς «Έτερος Εγώ», που διεκδικεί μια θέση στην πλατφόρμα του Netflix, έδωσε νέα τηλεοπτική συνέντευξη, αυτή τη φορά στη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται», όπου μίλησε εμπνευστικά για τις καταγγελίες στο θέατρο.

«Οι συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας υπάρχουν όσο υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μη φοβούνται να μιλήσουν».

«Θεωρώ ότι είναι μια από τις στιγμές που έχουν ανοίξει οι πύλες της ιστορίας. Οι συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας υπάρχουν όσο υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μη φοβούνται να μιλήσουν. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να μην αγκαλιάζεις την προσπάθεια αυτή» σχολίασε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Γιατί σε μια κόντρα μεταξύ ενός θύτη και ενός θύματος, το να μείνεις ουδέτερος σημαίνει ότι πηγαίνεις με τον θύτη. Ο κόσμος να μιλάει, για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας».

«Μπράβο, ρε μάγκα, που εσύ θα έριχνες δυο μπουνιές, ο άλλος ο άνθρωπος δεν μπορεί να τις ρίξει. Τι να κάνει τώρα; Καλώς να βιαστεί;»

Όπως συνέχισε παρακάτω ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Σε όλους αυτούς που λένε, γιατί δεν έφυγε, γιατί δεν άλλαξε δουλειά, γιατί δεν σήκωσε το χέρι να τους ρίξει, μια, αυτοί που αναρωτιούνται αυτό το πράγμα, είτε στο τραγούδι είτε στο θέατρο είτε οπουδήποτε, είναι εκτός πολιτισμού. Γιατί η ουσία του πολιτισμού αυτή είναι. Να κάνεις τα πόδια σου, τα πόδια αυτού που ή δεν έχει πόδια ή δεν μπορεί να περπατήσει. Μπράβο, ρε μάγκα, που εσύ θα έριχνες δυο μπουνιές, ο άλλος ο άνθρωπος δεν μπορεί να τις ρίξει. Τι να κάνει τώρα; Καλώς να βιαστεί;».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Σωτήρη Τσαφούλια:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: YouTube

TAGS