Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη προχώρησε ο Νίκος Κουρής, με αφορμή την συμμετοχή του τόσο στην μικρή οθόνη, όσο και στην σκηνή του θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την ζωή του ως διαβητικός, ένα δύσκολο ζήτημα, το οποίο ταλαιπώρησε στην αρχή όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους γύρω του. 

Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου.

 

Όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη, η ζωή με διαβήτη είναι γενικά δύσκολη, σχολιάζοντας μάλιστα πως στο παρελθόν «δεν είχε όρεξη να ζήσει» λόγω του νοσήματος του. «Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά έχει αλλάξει και η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους και η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα. Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου» είπε ο ηθοποιός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο Νίκος Κουρής εξομολογήθηκε στην συνέχεια πως για πολλά χρόνια δεν μιλούσε για την κατάσταση που βίωνε, ενώ συνήθιζε να κρύβει την αλήθεια, επειδή φοβόταν την αντίδραση των γύρων του. «Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν. Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου. Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργειά μου. Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια». Όπως τόνισε, εξαιτίας του διαβήτη έχει χάσει ανθρώπους από κοντά του γιατί ο ίδιος είχε ενοχές με τον εαυτό του. «Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου. Και εγώ δεν μπορούσα και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές». 

Νιώθω ότι η Έλενα αγαπάει κομμάτια της προσωπικότητας μου, αλλά υπάρχουν και κομμάτια απλά ανυπόφορα ακόμη και για μένα τον ίδιο, πόσο μάλλον για έναν άλλον. Ως σύντροφος ή γονιός ενός διαβητικού πρέπει να έχεις υπομονή, αγάπη και σωστούς χειρισμούς, να ξέρεις ακριβώς ποτέ θα κάνεις πίσω. Βλέπω εμένα με τα μάτια της Έλενας και λέω “δεν θα σε άντεχα με τίποτα”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για την σύντροφο του, Έλενα Τοπαλίδου, ανέφερε πως θαυμάζει την υπομονή και τους «σωστούς χειρισμούς» που επίλεξε να κάνει, ώστε να βρίσκεται στο πλευρό του, γνωρίζοντας πόσο ανυπόφορος γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. «Η σύντροφος μου εάν ακούσει το ρήμα “βασανίστηκε” θα πει επ’ ουδένι, αλλά εγώ ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαι με έναν διαβητικό. Νιώθω ότι η Έλενα αγαπάει κομμάτια της προσωπικότητας μου, αλλά υπάρχουν και κομμάτια απλά ανυπόφορα ακόμη και για μένα τον ίδιο, πόσο μάλλον για έναν άλλον. Ως σύντροφος ή γονιός ενός διαβητικού πρέπει να έχεις υπομονή, αγάπη και σωστούς χειρισμούς, να ξέρεις ακριβώς ποτέ θα κάνεις πίσω. Βλέπω εμένα με τα μάτια της Έλενας και λέω “δεν θα σε άντεχα με τίποτα”», κατέληξε ο Νίκος Κουρής. 

Δείτε την συνέντευξη εδώ: 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS