ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μυστικά και Πόρσε: Η κόρη του Στιβ Τζομπς βγάζει τη σχέση με τον πατέρα της στη φορά

Όλα όσα αποκαλύπτει η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς μέσα από το βιβλίο της για την ταραγμένη σχέση με τον πατέρα της.

Μυστικά και Πόρσε: Η κόρη του Στιβ Τζομπς βγάζει τη σχέση με τον πατέρα της στη φορά

Συγκινητικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη σχέση της Λίζα Μπρέναν-Τζομπς με τον ιδρυτή της Apple.

Η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς, η κόρη του εκλιπόντος CEO της Apple, Στιβ Τζομπς, δημοσίευσε ένα απόσπασμα του επερχόμενου βιβλίου με τα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο «Small Fry», που περιλαμβάνει συγκινητικές λεπτομέρειες για τη δύσκολη σχέση της με τον πατέρα της. Ο Τζομπς πέθανε το 2011 στα 56 του χρόνια από επιπλοκές σε καρκίνο του παγκρέατος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Λίζα γράφει σε βάθος για τον πατέρα της, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε την πατρότητα της κόρης του και δεν δεχόταν να πληρώσει διατροφή στη μητέρα της, Κρίσαν Μπρέναν.

Το απόσπασμα, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Vanity Fair, ανοίγει με μια λογοτεχνική απόδοση των τελευταίων ημερών του Τζομπς, τον οποίο φρόντιζε ένας βουδιστής καλόγερος που συμβούλευε την Λίζα κάθε φορά που επισκεπτόταν τον πατέρα της, να του «πιάσει τα πόδια». Ο Τζομπς είχε ασπαστεί το βουδισμό σε νεαρή ηλικία.

Η Μπρέναν-Τζομπς περιγράφει τις εβδομαδιαίες επισκέψεις στον άρρωστο πατέρα της και τις προσπάθειές της να προσαρμοστεί με την μητριά της, Λόρεν Πάουελ, και τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της. «Δεν πίστευα πια ότι υπήρχε η πιθανότητα μιας μεγάλης συμφιλίωσης, όπως συμβαίνει στις ταινίες, αλλά συνέχιζα να προσπαθώ όπως και να ‘χε», έγραψε.

Το απόσπασμα αναφέρεται ακόμα στο ότι ο Τζομπς αρνήθηκε αρχικά την πατρότητα της κόρης του, το 1978 καθώς επίσης και την πεποίθηση της Λίζα ότι ο πατέρας της αντικαθιστούσε την Πόρσε του κάθε φορά που είχε ένα γδάρσιμο. Μάλιστα, όταν τον ρώτησε κάποια στιγμή αν θα μπορούσε να έχει μια αφού θα την αντικαθιστούσε, εκείνος (σύμφωνα πάντα με την ίδια) της απάντησε: «Δεν παίρνεις τίποτα. Το καταλαβαίνεις; Τίποτα. Δεν παίρνεις τίποτα».

Μπορεί η σχέση τους να μην ήταν στενή ή και καλή πολλές φορές, με τον Τζομπς να μην είναι «γενναιόδωρος με τα χρήματα, το φαγητό ή τα λόγια», αλλά υπήρχαν στιγμές που φαινόταν ότι η σχέση τους μπορούσε να αλλάξει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν την κάλεσε σε διακοπές με όλη την οικογένεια- και τους πήγε να επισκεφτούν ένα φίλο του, τον τραγουδιστή των U2, Μπόνο. Εκεί, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι ονόμασε τον πρώτο υπολογιστή της Apple, Λίζα (και πρόγονο των σημερινών Mac), προς τιμήν της κόρης του.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της Λίζα Μπρέναν-Τζομπς:

*Η φωτογραφία είναι από το σάιτ appleworldhellas.com

Πηγή:fortunegreece.com

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.