Ο ταλαντούχος βρετανός μουσικός Morrissey συνέκρινε την βρετανική κυβέρνηση με τους κινέζους αυτοκράτορες και την κοινωνία στην εποχή της πανδημίας με σκλαβιά στη νέα του συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο καυστικός σταρ μιλώντας στον ανιψιό του Sam Etsy Rayner για την πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισής της αναφέρθηκε στον κορωνοϊο ως “con-vid” (σ.σ. μάλλον απο τη λέξη conviction, δηλαδή καταδίκη): «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κανείς πια δεν συμφωνεί με κανέναν άλλο και αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα του Con-vid. Έβγαλε τον χειρότερο ευατό μας και δεν ήμασταν ποτέ μαζί σε όλο αυτό».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κανείς πια δεν συμφωνεί με κανέναν άλλο και αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα του Con-vid. Έβγαλε τον χειρότερο ευατό μας και δεν ήμασταν ποτέ μαζί σε όλο αυτό».

Αυτό που θεωρεί ο πρώην frontman των Smiths ότι ήταν το χειρότερο κατά τη διάρκεια των lockdowns ήταν ότι «μας στέρησαν το να βλέπουμε και να ακούμε άλλους ανθρώπους και πάνω από όλα θέλεις να είσαι με άλλους που βλέπουν και ακούν ό,τι κι εσύ. Αυτό είναι το οξυγόνο της ανθρώπινης ψυχής. Πάρτο και οι άνθρωποι είναι νεκροί».

Όταν ρωτήθηκε εάν η κοινωνία στην εποχή του κορωνοϊου είναι «η ακριβής περιγραφή της σκλαβιάς», ο μουσικός απάντησε: «Ακριβώς. Και περισσότεροι άνθρωποι πλέον αναγκάστηκαν σε φτώχεια που είναι μια άλλη μορφή σκλαβιάς, όπως είναι οι φόροι και τα δημοτικά τέλη και άλλοι τρόποι με τους οποίους μας καρφώνουν και μας εντοπίζουν». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η τωρινή μας ελευθερία έχει περιοριστεί σε επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ και στην αγορά καναπέδων. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως οι κινέζοι αυτοκράτορες. 'Θα σας επιτρέψουμε να ζήσετε όσο συμπεριφέρεστε σωστά».

Ο Morrisey αναφέρθηκε και στην αρνητική κριτική που δέχτηκε μετά από δηλώσεις του αλλά και όταν φόρεσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση μια κονκάρδα με το logo του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος. «Δεν μπορείς να ακυρώσεις κάποιον που πάντα ήταν ακυρωμένος. Πότε με είδατε τελευταία φορά στην τηλεόραση ή με ακούσατε στο ραδιόφωνο; Χωρίς να το θέλω εφηύρα την κατάσταση του να είσαι ακυρωμένος» είπε ο μουσικός που πέρυσι διέκοψε και τη συνεργασία του με τη δισκογραφική του εταιρεία BMG.

«Δεν μπορείς να ακυρώσεις κάποιον που πάντα ήταν ακυρωμένος. Πότε με είδατε τελευταία φορά στην τηλεόραση ή με ακούσατε στο ραδιόφωνο; Χωρίς να το θέλω εφηύρα την κατάσταση του να είσαι ακυρωμένος»

O Morrissey ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο 'Bonfire of Teenagers'.


Κεντρική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS