Ένας από τους λόγους που η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασαν στην ιστορία ως ένα από τα πιο αγαπητά προεδρικά ζευγάρια της Αμερικής, ήταν η εικόνα της υγιούς και συγκροτημένης οικογένειας που προέβαλλαν.

Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη, τη μέθοδο διαπαιδαγώγησης με την οποία τη μεγάλωσαν οι γονείς της και με τη σειρά της εκείνη εφάρμοσε από νωρίς στις κόρες της, Σάσα και Μάλια.

«Οι γονείς μου είχαν μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών τους. Μας έκαναν να αισθανθούμε ότι η γνώμη μας μετράει, αλλά ταυτόχρονα μας ενθάρρυναν να εστιάζουμε στις λύσεις. Μπορούσες να μοιραστείς ένα πρόβλημα, αλλά έπρεπε να σκεφτείς και τις πιθανές λύσεις του», δήλωσε. «Μέσα στη μέρα μου, αναρωτιέμαι ‘κάνω αυτό που οι γονείς μου θα περίμεναν από μένα;».

 

 

Η Ομπάμα περιέγραψε επίσης το πώς η μητέρα της βοήθησε την ίδια και τις δύο κόρες της να μείνουν προσγειωμένες, στη διάρκεια της θητείας τους στο Λευκό Οίκο. «Είχαμε μπάλτερ και οικονόμους, αλλά η μητέρα μου τους έλεγε ‘μην αγγίξετε τα εσώρουχά μου, θα τα αναλάβω εγώ’. Εκείνη έμαθε στις κόρες μου να βάζουν πλυντήριο. Μας κρατά προσγειωμένες και μας θυμίζει να εστιάζουμε μόνο σε ο,τι πραγματικά έχει σημασία. Επιπλέον, είναι η σύμβουλός μου. Με ακούει και στη συνέχεια με ρωτάει ‘τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις γι’ αυτό;’».


  

 

TAGS