Στις 29 Ιουλίου του 1981 ένα φρέσκο, όμορφο, 20χρονο κορίτσι παντρεύτηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου σε μία τελετή που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο και η οποία φάνταζε σαν η αρχή του πιο μαγικού παραμυθιού. Από εκείνη την ημέρα χιλιάδες κορίτσια ευχήθηκαν να συναντήσουν μία μέρα την «καλή» τύχη της Λαίδης Νταϊάνα Σπένσερ και να βρουν κάποτε τον δικό τους πρίγκιπα του παραμυθιού. Μόνο που η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική.

Μία μακρύχρονη, παράνομη σχέση με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, σειρά διατροφικών διαταραχών και συναισθηματικών προβλημάτων, μία περιορισμένη, ζορισμένη ζωή μέσα στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ και στο τέλος ένα πολύκροτο, επεισοδιακό διαζύγιο, έκαναν την πρόωρα χαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Κάρολο το πιο φωτογραφημένο και πολυσυζητημένο ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας. 40 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε και ακόμα το ενδιαφέρον και το πάθος του κοινού για την δική τους ιστορία αγάπης. γι' αυτόν τον γάμο που μόνο ευτυχισμένος δεν μπορεί να θεωρεί, παραμένει αμείωτο και απόλυτα ζωντανο.

Ίσως αυτό να εξηγεί το γεγονός ότι ένα μόνο κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του ζευγαριού μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2.620 ευρώ (2.000 λιρών). Το συγκεκριμένο κομμάτι από το γλυκό που ήταν φτιαγμένο από λευκό γλάσο και αμυγδαλόπαστα ζυγίζει περίπου 800 γραμμάρια και κατάφερε να διατηρηθεί αναλλοίωτο εδώ και 40 χρόνια καθώς η γυναίκα που το είχε στην κατοχή της είχε φροντίσει να το κρατήσει σφιχτά τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη. Η Μόιρα Σμιθ υπήρξε υπάλληλος της βασιλομήτορος και έτσι είχε πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι από τις 23 συνολικά τούρτες που παρασκευάστηκαν για τον γάμο ο οποίος σημάδεψε για πάντα την Αγγλία της δεκαετίας του 1980.

«Εκπλαγήκαμε από τον αριθμό των ενδιαφερομένων που ήθελαν να πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν αυτό το μεγάλο και μοναδικό κομμάτι της βασιλικής τούρτας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός βασιλικών αντικειμένων Κρις Άλμπουρι, αναφέροντας πως έλαβε «αιτήματα για πληροφορίες» από τη «Βρετανία, τις ΗΠΑ και διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής».

Με την αρχική εκτίμηση να κυμαίνεται μεταξύ 300-500 λιρών, το κομμάτι κατοχυρώθηκε στις 1.850 λίρες, ήτοι 2.200 λίρες λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, από τον οίκο δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers. Το κομμάτι απέκτησε ο Τζέρι Λέιτον, ένας ιδιώτης συλλέκτης που διαμένει στο Λιντς (βόρεια Αγγλία).

«Δεδομένου του ύψους του, είναι πιθανότερο να προέρχεται από το πλάι ή την κορυφή μιας τούρτας ενός ορόφου», διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών, ο οποίος είχε πουλήσει για πρώτη φορά το κομμάτι στην τιμή των 1.000 λιρών (1.180 ευρώ) τον Αύγουστο του 2018, μετά τον θάνατο της Μόιρα Σμιθ.

Το κομμάτι, που πωλήθηκε μαζί με προγράμματα της γαμήλιας τελετής, ενός αναμνηστικού μενού του προγεύματος και ενός σχεδιαγράμματος των τραπεζιών για τη δεξίωση στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, «μοιάζει να είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν κατά την αρχική πώληση», επισημαίνει ο οίκος δημοπρασιών. «Όμως, δεν συστήνουμε να το φάτε!», καταλήγει, σε περίπτωση που κάποιος είχε παράλογες ιδέες στο μυαλό του. 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS