Έχουν περάσει 30 σχεδόν χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Βασικό Ένστικτο» του τολμηρού θρίλερ που είχε ταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη της εποχής. Πρωταγωνιστές η σέξι και θελκτική Σάρον Στόουν και ο Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος ήταν ουσιαστικά το «θύμα» της γοητείας της.

Δεν είναι λίγες οι σκηνές που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως φυσικά αυτή με το περιβόητο σταυροπόδι, η οποία έχει αντιγραφεί και σατιριστεί όσο λίγες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Και ενώ η συγκεκριμένη ταινία, έκανε τη Σάρον διάσημη σε όλο τον κόσμο, δεν την έκανε ιδιαίτερα πλούσια όπως κανείς θα περίμενε. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την αμοιβή της αλλά και αυτή του συμπρωταγωνιστή της: «Δεν έβγαλα πολλά χρήματα από το Βασικό Ένστικτο σε αντίθεση με τον Μάικλ που αμείφθηκε με 14 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα που κέρδισα έφτασαν μετά βίας για να αγοράσω φόρεμα για τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς. Ήταν πολύ παράξενο αυτό που ζούσα: Ήμουν πολύ διάσημη αλλά δεν είχα χρήματα», είπε χαριτολογώντας η σταρ.

Τα χρήματα που κέρδισα έφτασαν μετά βίας για να αγοράσω φόρεμα για τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς. Ήταν πολύ παράξενο αυτό που ζούσα: Ήμουν πολύ διάσημη αλλά δεν είχα χρήματα», είπε χαριτολογώντας η σταρ.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ενώ η ίδια δεν αποκάλυψε πόσα ακριβώς πληρώθηκε, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία αμοιβή της τάξεως των 500.000 δολαρίων. Σίγουρα όχι λίγα για μία πρωτοεμφανιζόμενη, αλλά καθόλου πολλά σε σχέση με την παχυλή αμοιβή του συμπρωταγωνιστή της. Για ακόμη μία φορά βέβαια, συναντάμε το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις αμοιβές αντρών και γυναικών, ένα φαινόμενο που δεν ματίζει μόνο το Hollywood.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: EPA/CLEMENS BILAN

TAGS