ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mέι Μασκ: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για τη μητέρα του Έλον Μασκ

Η Μέι είναι μοντέλο, διαιτολόγος, χώρισε από έναν σύζυγο που την κακοποιούσε, μεγάλωσε τα παιδιά της και απογείωσε την καριέρα της μετά τα 60!

Mέι Μασκ: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για τη μητέρα του Έλον Μασκ

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ τόσο μέσα από τους κολοσσούς που έχει δημιουργήσει- όπως την Space X και την Tesla, όπως και από τις αιρετικές αναρτήσεις του στο Twitter. Αυτό που ίσως δεν ξέραμε είναι πως η μητέρα του, Μέι Μασκ, είναι πρότυπο γυναικείου δυναμισμού. Και βέβαια, ήταν διάσημη πολύ πριν από εκείνον. Ας φωτογραφίσουμε την προσωπικότητα και τη διαδρομή της μέσα από 10 γεγονότα.

1. Είναι σούπερμοντελ

Η Μέι ξεκίνησε το μόντελινγκ από την ηλικία των 15 ετών και ενώ της είχαν πει πως η διαδρομή της θα διαρκέσει ως τα 18 της έτη, η ίδια έγινε διάσημη όταν έγινε 60 ετών! Το μυστικό; Έπαψε να βάφει τα μαλλιά της. Με την ασημένια κώμη της έγινε ακόμα πιο ελκυστική, με αποτέλεσμα να πάρει ρόλο σε σποτ της Virgin, να κάνει ένα πέρασμα από το βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ Haunted, ενώ στα 69 της έτη έγινε η πιο ηλικιωμένη πρέσβειρα του Cover Girl. Όχι και άσχημα. «Πιστεύω ότι δίνει ελπίδα στις γυναίκες πως καθώς μεγαλώνουν θα μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν, να έχουν αυτοπεποίθηση και να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους» έχει δηλώσει στο Forbes η Μέι. Επίσης: «με σταματούν νεαρά κορίτσια στον δρόμο και μου λένε πως η καριέρα μου τούς δίνει ελπίδα πως αφού ασχολούμαι στα 70 μου, μπορούν και εκείνες να ξεκινήσουν στα 25».

2. Είναι διαιτολόγος

Η Μέι έχει δύο Μaster, σχετικά με τη διατροφολογία. Είχε χτίσει ήδη επιτυχημένη καριέρα στη Νότιο Αφρική και ξεκίνησε και πάλι από το μηδέν, όταν έφτασε, μετά τα 40 της και με μικρά παιδιά να μεγαλώσει, στον Καναδά. Η δουλειά αυτή της προσέφερε σταθερό εισόδημα, όταν τα πράγματα δεν έμοιαζαν και πολύ ευοίωνα για την καριέρα της στο μόντελινγκ εκείνη την εποχή. Η Μέι είχε πάρει βάρος όταν διένυε τη δεκαετία των 30 και το έχασε σταδιακά κάνοντας πιο υγιεινές επιλογές.

3. Είναι «παιδί» των social media

H ίδια (όπως και ο γιός της άλλωστε) λατρεύει τα σόσιαλ μίντια καταρρίπτοντας βέβαια τον μύθο ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν. Μάλιστα, παραδέχεται πως μέσω του FB μπόρεσε να κάνει επαφές που την οδήγησαν στο πρώτο της σόου υψηλής ραπτικής στα 67 της χρόνια.

4. Είχε πάρει μέρος σε Διαγωνισμούς Ομορφιάς

Ήταν μία φίλη της που την έγραψε σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς όταν ήταν μόλις 20 ετών και κέρδισε! Το 1969 ήταν φιναλίστ για τον τίτλο της Miss South Africa.

5. Έχει δίδυμη αδερφή

Η Κέι είναι η δίδυμη αδερφή της. Οι δυο τους διατηρούν κοντινές σχέσεις, ενώ τα παιδιά τους μεγάλωσαν μαζί. Όπως και τα δικά της έγιναν κι εκείνα επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

6. Οι γονείς της ήταν κι εκείνοι περιπετειώδεις

Η οικογένεια της Μέι μετακόμισε από τον Καναδά στη Νότιο Αφρική το 1950, όταν εκείνη ήταν 3 ετών.

7. Έχει επιβιώσει από κακοποιητικό σύζυγο

Η Μέι παντρεύτηκε τον Έρολ Μασκ το 1970. Από την αρχή σχεδόν την κακοποιούσε. Τη χτυπούσε και την ανάγκασε να κόψει τους δεσμούς με την οικογένειά της. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δυσκολότερο να χωρίσει κανείς, ενώ οι νόμοι της Νοτίου Αφρικής δεν αναγνώριζαν την κακοποίηση ως λόγο διαζυγίου. Οι νόμοι όμως άλλαξαν το 1979 κι εκείνη κατόρθωσε να λήξει τον γάμο της. Στο βιβλίο της A Woman makes a Plan μιλάει ανοιχτά για το ζήτημα και συμβουλεύει τις γυναίκες για το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν μια ανάλογη κατάσταση.

8. Εργαζόταν σκληρά

Μετά το διαζύγιο δυσκολεύτηκε πολύ να ορθοποδήσει οικονομικά. Σε συνέντευξή της στη Huffington Post έχει πει: «Μετά το διαζύγιό μου είχα να διατηρήσω ένα σπίτι και να ταϊσω τρία παιδιά. Η φτώχεια σε αναγκάζει να δουλέψεις πολύ σκληρά. Θυμάμαι που έκλαιγα όταν τα παιδιά έχυναν το γάλα. Έκλαιγα γιατί δεν μπορούσα να τους αγοράσω άλλο εκείνη την ημέρα». Αγόραζε ρούχα από δεύτερο χέρι και σκαρφιζόταν σνακ με διατροφική αξία, αλλά φτηνά για τα παιδιά. Τα έπαιρνε μαζί όταν έβρισκε κάποια δουλειά σχετική με το μόντελινγκ, αλλά την βοηθούσαν και στο γραφείο, όπως έκανε κι εκείνη πηγαίνοντας στο ιατρείο χειροπρακτικής των δικών της».

9. Ξεκίνησε μια νέα ζωή μετά τα 40

Καθώς η ίδια είχε γεννηθεί στον Καναδά και είχε την υπηκοότητα, μπόρεσαν και τα παιδιά να την αποκτήσουν. Ο Έλον είχε πάει στα 18, μετά το Λύκειο και τώρα ήθελαν και τα άλλα της παιδιά να πάνε στον Καναδά. Όσο η ίδια ταξίδεψε εκεί για να προετοιμάσει το έδαφος η κόρη της κανόνισε την πώληση του σπιτιού και του αυτοκινήτου στη Νότιο Αφρική. Επιστρέφοντας υπέγραψε, όμως δεν μπόρεσε να πάρει όλα τα χρήματα μαζί της, αφού υπήρχε πλαφόν από το κράτος. Τι έκανε; Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας κάποια στιγμή πέντε δουλειές. «Ήμουν ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Δίδασκα δύο φορές την εβδομάδα στο τμήμα της διατροφολογίας, και δύο φορές σε σχολή μόντελινγκ. Έκανα και η ίδια μόντελινγκ, έδινα ομιλίες, είχα τους πελάτες μου στο γραφείο» έχει πει στο Forbes.

10. Δεν έχει σκοπό να συνταξιοδοτηθεί

«Δεν θα συνταξιοδοτηθώ ποτέ. Ούτε και η μαμά μου συνταξιοδοτήθηκε. Θα δουλέψω έως ότου δεν θα με θέλει κανείς και τότε θα βρω κάτι άλλο και θα έχω πάντα την έρευνα σχετικά με τη διατροφολογία, κάτι που αγαπώ πολύ» έχει δηλώσει στους New York Times, αποδεικνύοντας πως το παν είναι η στάση ζωής.

Κεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.