Με την τρίτη σεζόν του Stranger Things να έχει κάνει πρόσφατα πρεμιέρα στο Netflix, η Γουινόνα Ράιντερ έχει γίνει από την αρχή ένα από τα πρόσωπα των ημερών. H ηθοποιός που πρόσφατα απασχόλησε ξανά την κοινή γνώμη όταν όλοι θυμήθηκαν για άλλη μία φορά τον «γάμο» της με τον λατρεμένο του ίντερνετ, Κιάνου Ριβς, έχει τραβήξει όλη την προσοχή πάνω της και τα διεθνή μέσα σκαλίζουν όλο και πιο έντονα το παρελθόν της.

Σίγουρα πολλοί γνωρίζουν πως η Γουινόνα, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, συνελήφθει για κλοπή αντικειμένων 5.000 δολαριών από το ακριβό πολυκατάστημα Sacks στη Νέα Υόρκη, αλλά λίγοι ξέρουν πως η πρωταγωνίστρια του Dracula, του Ψαλιδοχέρη και αισίως του Stranger Things έζησε πολύ αντισυμβατικά παιδικά χρόνια, μεγαλώνοντας σε ένα κοινόβιο της Καλιφόρνια, έχοντας για νονό της τον ψυχολόγο, συγγραφέα και υπέρμαχο της χρήσης LSD για ψυχαγωγικούς και ιατρικούς λόγους, Timothy Leary.

«Παιρνόντας τα χρόνια έχω εκτιμήσει εκείνη την εποχή. Δεν είχαμε ρεύμα, οπότε ούτε τηλεόραση και διαβάζαμε πολύ. Δε νομίζω ότι θα διάβαζα τόσο πολύ διαφορετικά,» θα πει η ηθοποιός σε μεταγενέστερη συνέντευξη της, λέγοντας λεπτομέρειες για την παιδική της ηλικία και για τους γονείς της που ήταν στενοί φίλοι του Leary και πειραματιζόντουσαν επίσης με ναρκωτικά.

Η ίδια η Ράιντερ δηλώνει, ωστόσο, πως δεν μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει όσο ήταν παιδί ή έφηβη γιατί οι δικοί της τής μιλούσαν πάντα πολύ ειλικρινά για τα ναρκωτικά. «Δεν έχει υπάρξει εξιδανίκευση. Ήξερα πως όταν παίρνεις ναρκωτικά μπορεί να ξεφύγεις, σε δημόσιο χώρο ή σε μία συναυλία».

Από την παιδική της ηλικία μέχρι εκείνους που την πολέμησαν πολύ στην αρχή της καριέρας της και από εκεί στον ορθόδοξο «γάμο» της με τον συμπρωταγωνιστή της στο Dracula, Kιάνου Ριβς, για τις ανάγκες του σεναρίου και στην καταδίκη της για κλοπή, το παρελθόν της Γουινόνα, της γυναίκας που σαγήνευσε τον Τζόνι Ντεπ και έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα του alternative σινεμά των 90's.

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS