ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Η Τζένη Μπότση μίλησε στη Σία Κοσιώνη με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό που την οδήγησε στην καταγγελία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Καλεσμένη της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ, η Τζένη Μπότση μίλησε για πρώτη φορά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό που την οδήγησε, μαζί με δύο ακόμα ηθοποιούς, στη δημόσια καταγγελία του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα». Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, στην εκπομπή, αυτή τη στιγμή 14 γυναίκες έχουν καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο για ενέργειες που φέρεται να συνέβησαν την περίοδο 1993-2005.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός περιέγραψε την τραυματική γνωριμία της με το συγκεκριμένο πρόσωπο (που έχει ζητήσει, μέσα από εξώδικο, να μην αναφέρεται πλέον το όνομά του στα media). «Το 1994 μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει για κάποιο έργο, ήταν ο “Εραστής” του Πίντερ, ένα έργο για δύο άτομα. Με ήθελε για τον ρόλο της γυναίκας, η χαρά μου ήταν μεγάλη».

Το πρώτο ραντεβού ήταν σε κεντρικό θέατρο, όπως πρόσθεσε η Μπότση, αλλά επειδή, όπως της είπε, εκτελούνταν κάποιες εργασίες εκεί, της πρότεινε να πάνε σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. «Εκεί έγινε η ακρόαση. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και θα μου υπαγορεύσει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή αυτά που έπρεπε να πω, εκτός κειμένου, άρχισαν να γίνονται βωμολοχίες, είπα δεν μπορώ να τα πω αυτά, μου είπε το καταλαβαίνω, αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου».

«Κάποια στιγμή αυτά που έπρεπε να πω, εκτός κειμένου, άρχισαν να γίνονται βωμολοχίες, είπα δεν μπορώ να τα πω αυτά, μου είπε το καταλαβαίνω, αλλά θα υπάρξει διασκευή του έργου»

Στη συνέχεια της πρότεινε να το «σκεφτεί» και να επικοινωνήσουν ξανά αν ενδιαφέρεται. Η Μπότση αποφάσισε, τελικά, να το «παλέψει», της φάνηκε μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο ραντεβού, «μου ζητήθηκε να φοράω φούστα, που δεν φορούσα την πρώτη φορά. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα και έκλαιγα και νομίζω ότι και αυτός σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη, ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα και δεν το είπα σε κανέναν».

«Ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, φώναζα και έκλαιγα και νομίζω ότι και αυτός σοκαρίστηκε με την τόσο έντονη αντίδρασή μου. Τότε ήμουν 22 ετών»

Η ίδια συμπλήρωσε τα εξής: «Για πάρα πολλά χρόνια δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου, γιατί δεν θα με ξαναάφηναν να ασχοληθώ με το θέατρο. Μόνο στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι. Λίγες μέρες μετά, μου είπε, ξέρεις κάτι, μου είπε αυτός ότι θέλει να πάω να κάνουμε μια οντισιόν. Γύρισα και την κοίταξα και της είπα, μην πας. Αυτή η γυναίκα πριν από λίγες μέρες μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε, σε ευχαριστώ που με προστάτευσες. Γι’ αυτό βγαίνω τώρα».

«Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε, κλαίμε» όπως είπε η ηθοποιός. «Τώρα δεν φοβόμαστε, θέλουμε αυτό να σταματήσει εδώ. Φτάνει κάθε μορφή βίας. Η δικηγόρος μας θα μας οδηγήσει. Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε 14, είναι συγκλονιστικό. Η Σοφία [Μπεκατώρου] μάς άνοιξε έναν δρόμο και ευτυχώς αδράξαμε την ευκαιρία».

«Και οι 14 είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας, συγκινούμαστε, κλαίμε»

Μετά την εκπομπή, μάλιστα, η Σία Κοσιώνη έκανε μια ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας:

«Αν την είδες δεν χρειάζεται να προσθέσω ούτε απόστροφο. Είδες την ταραχή της, είδες τον φόβο να εξατμίζεται λίγο λίγο κάθε δευτερόλεπτο της συνέντευξης, είδες το θάρρος και την αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη της φράση: «Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα». Ήρθε, λοιπόν, ναι. Και δεν ήρθε μόνη της. Την έφερες εσύ. Την φέρατε όλες εσείς. Και εμείς σας βγάζουμε το καπέλο και σας ευχαριστούμε».

Δείτε την ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη:

Δείτε τη συνέντευξη της Τζένης Μπότση:

«Με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Μετά από λίγο ένιωσα την ανάσα του πολύ κοντά»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.