Η Άντι ΜακΝτάουελ έχει αποδείξει επανειλημμένα πως δεν διστάζει να ανοίγει συζητήσεις για θέματα «ταμπού», που προβληματιζόμουν σε μεγάλο βαθμό τις νέες γενιές, όμως κανένας απο τους «φανταχτερούς» celebrities δεν τολμά εύκολα να τα θίξει. Η ψυχική υγεία είναι ένα απο αυτά και η ΜακΝτάουελ, βρίσκοντας δύναμη, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο «The Zoe Report» πως υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες, λόγω των δύσκολων παιδικών χρόνων που βιώσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε στην τραυματική εμπειρία να μεγαλώνει με την μητέρα της, η οποία είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή ενώ ταυτόχρονα έδινε μάχη με τον εθισμό της στο αλκοόλ. Το ψυχικό τραύμα υποστηρίζει πως ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 10 ετών, όταν αναγκαζόταν να ξυπνάει μέσα στην νύχτα, για να βεβαιωθεί ότι η μητέρα της είχε θυμηθεί να σβήσει τα τσιγάρα που κάπνιζε. Η 63χρονη star δήλωσε πως απο εκείνη την ηλικία μέχρι και σήμερα, βιώνει πολύ έντονα άγχος στην καθημερινότητα της, όμως έχει επιλέξει να βοηθήσει τον εαυτό της και ήδη βρίσκεται σε καλό στάδιο. Η Άντι ΜακΝτάουελ εξομολογήθηκε επίσης, πως χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες ψυχανάλυσης και συνεδριών γιόγκα, προκειμένου να αντιλαμβάνεται πλέον την θετική χροιά όσων συμβαίνουν γύρω της. «Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από τη διαταραχή μετατραυματικού στρες. Είναι μέσα σου, είναι διάχυτη στο νευρικό σου σύστημα. Έκανα τα πάντα για να το ξεπεράσω. Πλέον, κοιτάω μόνο την φωτεινή πλευρά. Έλεγα στον εαυτό μου: μπορείς να το συνηθίσεις. Και κάποτε το κατάφερα», τόνισε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από τη διαταραχή μετατραυματικού στρες. Είναι μέσα σου, είναι διάχυτη στο νευρικό σου σύστημα. Έκανα τα πάντα για να το ξεπεράσω. Πλέον, κοιτάω μόνο την φωτεινή πλευρά. Έλεγα στον εαυτό μου: μπορείς να το συνηθίσεις. Και κάποτε το κατάφερα», τόνισε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Παρόλο που οι εμπειρίες που της χάρισε ως παιδί ήταν κάπως αποκρουστικές, η Άντι ΜακΝτάουελ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την μητέρα της, η οποία πέθανε απο καρδιακή προσβολή. Μάλιστα, λίγο πριν το θάνατο της, έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στην 23χρόνη τότε κόρη της λέγοντας πόσο περήφανη αισθάνονταν για εκείνη.

 

Κεντρική Φωτογραφία: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS