ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κοίταξα και τον είδα. Μόνο του, χωρίς ασφάλεια, με ένα μπουκέτο λουλούδια. Να περιμένει εμένα»

Πώς ο Ντέιβιντ Μπάουι έπεισε την Ιμάν να τον παντρευτεί ενώ ήταν τελείως αρνητική στην αρχή.

«Κοίταξα και τον είδα. Μόνο του, χωρίς ασφάλεια, με ένα μπουκέτο λουλούδια. Να περιμένει εμένα»

Το 1992 o David Bowie και η Iman Abdulmajid παντρεύτηκαν στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ο γάμος τους έγινε σε στενό φιλικό και οικογενειακό κύκλο και δεν ήταν τίποτα περισσότερο - μα και τίποτα λιγότερο - από την επισφράγιση ενός τεράστιου έρωτα. Γιατί ο έρωτας του Bowie για το εντυπωσιακό τοπ μόντελ από τη Σομαλία, αυτή τη συγκλονιστική, σύγχρονη wonder woman που άνοιξε, μαζί με τη Ναόμι Κάμπελ, τις πόρτες του παγκόσμιου μόντελινγκ σε τόσες και τόσες πανέμορφες, έγχρωμες γυναίκες, δε θύμιζε σε τίποτα τον έρωτα ενός μεγάλου ροκ σταρ για ένα περιζήτητο μοντέλο-τρόπαιο. Δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον έρωτα του Τζορτζ Χάρισον για τη Πάτι Μπόιντ, δεν θύμιζε σε κανένα σημείο την σχέση του Μικ Τζάγκερ με τη Τζέρι Χολ. Ήταν ένας έρωτας ταπεινός, καθημερινός. Ένας έρωτας που άλλαξε τον επωνομαζόμενο και «Δούκα» της παγκόσμιας μουσικής σκηνής συθέμελα. Μετά από αυτόν δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος. Ήταν ένας έρωτας χωρίς εγωισμό, γεμάτος αυταπάρνηση, η πρώτη φορά, θα μπορούσε να πει κανείς, που ο «διαστημάνθρωπος» του ροκ ένιωσε πέρα ως πέρα γήινος, αληθινός, απλά ένας από εμάς. Ευάλωτος και θνητός όπως όλα τα πλάσματα που τα λαβώνει χωρίς επιστροφή το βέλος του έρωτα.

Η Iman ήταν επιφυλακτική. Δεν πίστευε ότι μία σχέση με έναν ροκ σταρ με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ήταν αυτό που είχε ανάγκη στη ζωή της. «Ο Ντέιβιντ με διέψευσε. Μου άλλαξε τη γνώμη. Με παρέσυρε στη μαγεία του», θα πει αργότερα το σούπερ μόντελ. Αν και στα πρώτα τους ραντεβού εκείνη υπήρξε ιδιαίτερα συγκρατημένη και προσεκτική η επιμονή του διάσημου μουσικού ήταν εκείνη που την έπεισε να αφεθεί στην αγάπη του.

Λίγο μόλις καιρό μετά τη γνωριμία τους η Iman είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για μία φωτογράφηση. Μόλις άνοιξε την πόρτα του δωματίου της στο ξενοδοχείο το αντίκρυσε πλημμυρισμένο από άκρη ως άκρη με τα αγαπημένα της λουλούδια, μυρωδάτες, πανέμορφες γαρδένιες. Σε ένα τραπεζάκι υπήρχε μία κάρτα με το όνομα του. Όταν το μοντέλο επέστρεψε από τη γαλλική πρωτεύουσα στο Λος Άντζελες βρήκε τον David να την περιμένει στο αεροδρόμιο. «Κατέβαινα τη σκάλα όταν είδα πλήθος δημοσιογράφων συγκεντρωμένο γύρω από κάποιον. Κοίταξα και τον είδα. Μόνο του, χωρίς ασφάλεια, χαμογελαστό, απλά ντυμένο, με ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι. Να περιμένει εμένα».

Από τότε το ζευγάρι ήταν διαρκώς μαζί. Χρόνια μετά όταν δημοσιογράφος τους ρώτησε για το μυστικό της επιτυχίας πίσω από τον πολυετή γάμο τους η Ιman είχε υποστηρίξει ότι τα έχουν καταφέρει τόσο καλά γιατί στο σπίτι τους ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρξαν στις επαγγελματικές τους ζωές. «Η κόρη μας σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της δεν είχε ιδέα ότι έχω υπάρξει μοντέλο. Ήξερε ότι είχα απλώς μία εταιρία καλλυντικών. Τα περιοδικά με τα εξώφυλλα μου δεν υπάρχουν πουθενά στο σπίτι, τα είχα όλα στο γραφείο».

Πραγματικά ο Bowie μεταμορφώθηκε στο πλευρό της γυναίκας της ζωής του. Οι δαίμονες που κουβαλούσε μέσα του εκείνο το πολυτάλαντο, ανήσυχο πλάσμα με τα πορτοκαλί μαλλιά και την αστραπή ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, σιγούσαν την στιγμή που η βαριά πόρτα του οικογενειακού σπιτιού τους έκλεινε πίσω του. Εκεί ο David ήταν απλώς ένας ξετρελαμμένος πατέρας που είχε πάντα χρόνο για την κόρη του και ένας αφοσιωμένος σύζυγός που άνθιζε όλο και περισσότερο στο πλευρό της Iman. «Για μένα ήταν ένα πλάσμα αφόρητα σέξι. Δεν το άντεχα. Κυριολεκτικά όταν την είδα, με ρούφηξε μέσα της», θα παραδεχθεί αργότερα ο σπουδαίος μουσικός σε μεταγενέστερη συνέντευξη του.

Ο Bowie ζήτησε από την Iman να τον παντρευτεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι και η πρόταση γάμου έμοιαζε βγαλμένη από σκηνή κινηματογραφικής ταινίας. Ο David επιστράτευσε τα μαγικά του και όλες τις διασυνδέσεις του για να οργανώσει μία ρομαντική, ιδιωτική κρουαζιέρα στον Σηκουάνα, καθώς είχε ήδη αποφασίσει να κάνει την μεγάλη ερώτηση στην Iman με τέτοιο τρόπο ώστε εκείνη δεν θα μπορούσε με τίποτα να αρνηθεί.

Όντως έτσι έγινε. Το ζευγάρι απόλαυσε ένα υπέροχο δείπνο πάνω στο ποταμόπλοιο και αμέσως μετά ένας πιανίστας, που είχε κληθεί στην κρουαζιέρα για να συνοδεύσει τον Μπάουι την ώρα που θα τραγουδούσε στην Iman, έκανε την εμφάνιση του στο κατάστρωμα. Και ενώ ο λατρεμένος Ziggy Stardust της παγκόσμιας μουσικής τραγουδούσε στην αγαπημένη του την επιτυχία της Doris Day «Αpril in Paris», γονάτισε μπροστά της και της έδωσε ένα, εντυπωσιακό μονόπετρα.

Το Giambattista Valli νυφικό που φόρεσε η Iman εκείνον τον Ιούνιο του 1992 έχει μείνει στην ιστορία, ενώ θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα εμβληματικότερα γαμήλια φορέματα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Το halter neck πατρόν (σ.σ.με δέσιμο γύρω από τον λαιμό) έδωσε ιδέες σε τόσες και τόσες γυναίκες μετά από εκείνη και αποτελεί πλέον ένα από τα πιο περιζήτητα και δημοφιλή σχέδια νυφικού στον κόσμο.

Όσο για την αγάπη τους, αυτή λένε ότι ήταν ο ορισμός εκείνης της αγάπης που «συμβαίνει μία φορά στα χιλιά χρόνια». Της αγάπης για την οποία διαβάζουμε στα κλασικά μυθιστορήματα και η οποία είναι πιο μεγάλη και από τη ζωή και από τον θάνατο. Το πανύψηλο κορίτσι από τη Σομαλία, που καθόρισε την ιστορία της μόδας, και το πανέμερφο αγόρι από την Αγγλία, το ένα του μάτι γαλάζιο, το άλλο καστανό. Χωρίς αυτόν η μουσική δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Τόσο διαφορετικοί κι όμως τόσο ταιριαστοί. Γεννημένοι ο ένας για τον άλλον.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.