ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κοιμόταν σε ντουλάπα, παραλίγο να πεθάνει σε τροχαίο και έχασε τη φωνή της

Η Σελίν Ντιόν είναι μία τεράστια σταρ με ενδιαφέρουσα ζωή και ακραία βιώματα.

Κοιμόταν σε ντουλάπα, παραλίγο να πεθάνει σε τροχαίο και έχασε τη φωνή της

Το πιο χαρακτηριστικό soundtrack όλων των εποχών, στην πιο κοσμοάγαπητη ταινία όλων των εποχών. Το «My Heart Will Go On» έντυσε τον περιβόητο Τιτανικό και τον έρωτα της Ρόουζ και του Τζακ, με το γνωστό πλέον, άδοξο τέλος. Και κάπως έτσι το ευρύ κοινό γνώρισε την Σελίν Ντιόν, μία εκ των πιο ταλαντούχων ερμηνευτριών που έχουν υπάρξει ποτέ.

Με υπέροχη, βελούδινη φωνή, η Καναδή τραγουδίστρια με το γαλλικό όνομα, ερμήνευσε το συγκεκριμένο τραγούδι με μεγάλη δυσπιστία, μιας και θεωρούσε ότι δεν θα κάνει ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα λίγο καιρό πριν, είχε ερμηνεύσει το τραγούδι μίας άλλης ταινίας, και θεώρησε ότι η επανάληψη αυτή δεν θα της βγει σε καλό. Έκανε όμως λάθος, μιας και το κομμάτι έγινε τεράστιο hit εκτοξεύοντας τη φήμη της και κάνοντάς τη περιζήτητη. Όλα πήγαιναν εξαιρετικά για την ταλαντούχα Ντιόν, η οποία δεν είχε καθόλου εύκολη και απλή παιδική ηλικία.

Έκανε όμως λάθος, μιας και το κομμάτι έγινε τεράστιο hit εκτοξεύοντας τη φήμη της και κάνοντάς τη περιζήτητη. Όλα πήγαιναν εξαιρετικά για την ταλαντούχα Ντιόν, η οποία δεν είχε καθόλου εύκολη και απλή παιδική ηλικία.

Ήταν το 13ο παιδί μίας φτωχής οικογένειας από το Κεμπέκ του Καναδά. Μάλιστα η γέννηση της μικρής Σελίν, στις 30 Μαρτίου του 1968, δεν ήταν στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα η οικογένεια να ζοριστεί ιδιαίτερα. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια της ζωής της κοιμόταν σε μία ντουλάπα, μιας και δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι για εκείνη.

Το ταλέντο της φάνηκε από νωρίς, αλλά έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσει τα θέματα επιβίωσης της οικογένειάς της. Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ενασχόλησή της με τη μουσική ήταν μοιραία, μιας και κατάγεται από τον περίφημο Γάλλο εξερευνητή, Ζάκχαρι Κλουτιέ. Λέγεται μάλιστα, ότι απόγονοι του εξερευνητή, είναι πολλοί ακόμα διάσημοι τραγουδιστές όπως η Μαντόνα και η Μπιγιονσέ. Βέβαια, το ταλέντο της Σελίν ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία αυτή, αλλά κουβέντα να γίνεται.

Η ζωή της Ντιόν όπως είπαμε δεν ήταν ποτέ εύκολη. Μάλιστα σε ηλικία 5 ετών, τη χτύπησε φορτηγό και έπεσε σε κώμα για μία ολόκληρη εβδομάδα. Η μικρή επιβίωσε και κάπως έτσι απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι. Στη συνέχεια ξεκίνησε να εμφανίζεται στο πιάνο – μπαρ που διέθετε η οικογένειά της στο Κεμπέκ, και μέσα σε λίγα χρόνια είχε γίνει γνωστή στα πέριξ, με το κοινό να κατακλύζει το μαγαζί για να τη θαυμάσει. Η μητέρα της ωστόσο, επέμενε ότι ήταν προορισμένη για σπουδαία πράγματα, και κάπως έτσι έστειλε παντού ντέμο με τη φωνή της κόρης της. Οι απορρίψεις πολλές, μέχρι που βρέθηκε κάποιος που ενδιαφέρθηκε: Ήταν ο Ρενέ Αντζελίλ, μετέπειτα σύζυγος της Ντιόν.

Η μητέρα της ωστόσο, επέμενε ότι ήταν προορισμένη για σπουδαία πράγματα, και κάπως έτσι έστειλε παντού ντέμο με τη φωνή της κόρης της. Οι απορρίψεις πολλές, μέχρι που βρέθηκε κάποιος που ενδιαφέρθηκε: Ήταν ο Ρενέ Αντζελίλ, μετέπειτα σύζυγος της Ντιόν.

Η μητέρα της ήταν αντίθετη με τον έρωτα αυτό, αλλά η νεαρή Σελίν δεν άκουγε κανέναν. Ο Αντζελίλ από την άλλη ήταν σφόδρα ερωτευμένος μαζί της και είχε τεράστια εμπιστοσύνη στο ταλέντο της. Μάλιστα έβαλε υποθήκη το σπίτι του προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον πρώτο της δίσκο. Το πρώτο μάλιστα τραγούδι της Σελίν, ήταν το «La Voix Du Bon». Το τραγούδι έκανε μεγάλη επιτυχία και κάπως έτσι η Ντιόν άρχισε να γίνεται διάσημη. Μάλιστα το 1984, ο Πάπας επισκέφθηκε το Κεμπέκ, και η Ντιόν τραγούδησε σε εκδήλωση προς τιμήν του.

Έπειτα από τον συγκεκριμένο θρίαμβο, ο Αντζελίλ τη συμβούλευσε να κάνει ένα 18μηνο διάλειμμα από την καριέρα της προκειμένου να μάθει αγγλικά, μιας και είχε έρθει η στιγμή να γίνει διάσημη και στις ΗΠΑ. Έτσι και έγινε. Το 1990 κυκλοφόρησε το πρώτο της αγγλόφωνο άλμπουμ «Where Does My Heart Beat Now», το οποίο έγινε νούμερο 1 στις ΗΠΑ. Και ενώ προετοιμαζόταν για την πρώτη της περιοδεία στην Αμερική, της συνέβη το χειρότερο: Έχασε τη φωνή της! Οι γιατροί της συνέστησαν αφωνία, διαφορετικά θα έπρεπε να προχωρήσει σε επέμβαση. Το διάλειμμα αυτό της επέτρεψε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε διάφορους τομείς.

Όσον αφορά στα προσωπικά της, συνάντησε για πρώτη φορά τον Ανζτελίλ σε ηλικία 12 ετών. Είχαν μάλιστα διαφορά 26 χρόνια. Τα πρώτα χρόνια η σχέση τους ήταν καθαρά επαγγελματική, ωστόσο όταν η Σελίν έγινε 18 ετών κάτι άλλαξε μέσα της. «Άρχισα να τον βλέπω διαφορετικά», είχε πει. Ο Αντζελίλ μάλιστα, είχε παντρευτεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν έχοντας αποκτήσει και έναν γιο, ο οποίος ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερος από την νέα του σύντροφο!

Κοιμόταν σε ντουλάπα, παραλίγο να πεθάνει σε τροχαίο και έχασε τη φωνή της

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 στον Καναδά, με τη Σελίν να φοράει ένα άκρως εντυπωσιακό νυφικό. Στη συνέχεια ήρθε ο Τιτανικός, και κάπως έτσι η φωνή της έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 στον Καναδά, με τη Σελίν να φοράει ένα άκρως εντυπωσιακό νυφικό. Στη συνέχεια ήρθε ο Τιτανικός, και κάπως έτσι η φωνή της έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Δυστυχώς το 1999, ο Αντζελίλ διαγνώστηκε με καρκίνο στον φάρυγγα με την υγεία του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση. Η Ντιόν ήταν κοντά του και τον φρόντιζε μέρα νύχτα, ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησαν τις προσπάθειες για να γίνουν γονείς. Δυστυχώς δυσκολεύτηκαν αρκετά γι’ αυτό και στράφηκαν στη βοήθεια της επιστήμης. Και κάπως έτσι, το 2001 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος, ο Ρενέ – Τσαρλς Αντζελίλ. 9 χρόνια μετά, και πιο συγκεκριμένα το 2010, γεννήθηκαν και οι δίδυμοι γιοι της, Έντι και Νέλσον.

Ο Αντζελίλ πάλεψε γενναία με τον καρκίνο για περισσότερα από 16 χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το 20016 άφησε την τελευταία του πνοή, με τη Σελίν στην κηδεία, να έχει στο πλευρό της τους τρεις γιους της. Μάλιστα έκτοτε, η Ντιόν είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής με τα παιδιά της, τα οποία ανεβάζει αρκετά συχνά στα social media.

Σήμερα, έπειτα από μία τεράστια καριέρα, αμέτρητες βραβεύσεις και φυσικά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα της μουσικής βιομηχανίας. Οι εμφανίσεις της μάλιστα γίνονται αντικείμενο σχολιασμού, προκαλώντας ενθουσιασμό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την έχουν κατά καιρούς κρίνει για την πολύ αδύνατη σιλουέτα της, για να λάβουν την απάντησή της: «Είμαι σε κίνηση όλη μέρα. Άρα μου είναι δύσκολο να βάλω κιλά όσο κι αν τρώω».

Kεντρική φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.