ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Κοιμόταν γυμνή μαζί με τον γιο μας"

Η ιδιόρρυθμη περσόνα της Μία Φάρροου, ο προβληματικός γάμος με τον Γούντι Άλεν και ο θάνατος των παιδιών της. Σήμερα κλείνει τα 79.

Όσο τα χρόνια περνούν, όσο τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχονται στο προσκήνιο και όσο ο έμφυλος διαχωρισμός των ανθρώπων είναι θέμα συζήτησης και όχι ψιλά γράμματα, τόσο επηρεάζονται η κοινωνία αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά. Το 2021 θεωρείται ανεπίτρεπτο και εγκληματικό ένας άντρας να χτυπήσει τη γυναίκα του. Το 1960 όμως; Θα λάμβανε ένα τέτοιο γεγονός τις διαστάσεις που λαμβάνει τώρα;

Κάπως έτσι, το παλιό Hollywood, αυτό που μας έχει δώσει αριστουργήματα και μυθικούς σταρ, έκρυβε βαθιά μέσα του σκοτεινά μυστικά, τα οποία είτε δεν έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, είτε αυτό συνέβαινε πολλά χρόνια μετά, όταν οι πρωταγωνιστές πιθανότατα να μην ήταν καν στη ζωή.

Μοιχείες, ξυλοδαρμοί, αυτοκτονίες, φόνοι, βιασμοί, ήταν κυριολεκτικά στο καθημερινό μενού των αστέρων του κινηματογράφου, οι οποίοι "μεθυσμένοι" από τη δόξα και τα χρήματα, αισθάνονταν πανίσχυροι και δυστυχώς το σύστημα τους επαλήθευε. Έκαναν ό, τι ήθελαν χωρίς να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους, για να έχουμε εμείς σήμερα να διαβάζουμε συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές ιστορίες για τις ζωές τους

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες διάσημες ηθοποιούς, είναι και η Μία Φάρροου, η οποία έζησε μία ζωή γεμάτη ακρότητες, μυστήριο, υπερβολές και πολλά περίεργα και ύποπτα περιστατικά. Η πρωταγωνίστρια του "Rosemary’s Baby", του Ρομάν Πολάνσκι, είδε τη φήμη της να εκτοξεύεται μέσα σε μία νύχτα έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η ταινία. Η υπόθεση καταπιανόταν ουσιαστικά με τον σατανισμό και με τις περιπέτειες μίας εγκύου η οποία κυοφορούσε το παιδί του Σατανά.

Και αν το μωρό της Ρόζμαρι ήταν όντως καταραμένο, το ίδιο συνέβη και με την ταινία γενικότερα, αν εξαιρέσει κανείς την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, τρεις θάνατοι ήρθαν για να επιβεβαιώσουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Πολωνός συνθέτης της μουσικής της ταινίας, Κρίστοφ Κόμεντα, νοσηλεύτηκε με θρόμβο στο κεφάλι και πέθανε σε ηλικία 39 ετών, όπως επίσης και ο φίλος του ζευγαριού Χατς, τον οποίο υποδύθηκε ο Mόρις Έβανς. Βέβαια ο πιο συγκλονιστικός θάνατος, ήταν αυτός της Σάρον Τέιτ, συζύγου του Πολάνσκι, την οποία δολοφόνησαν οι οπαδοί του Μάνσον. Η Τέιτ ως γνωστόν ήταν έγκυος.

Όσο για τη Φάρροου, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τα λόγια του ίδιου του Πολάνσκι, ήταν πάντα ένας πολύ περίεργος άνθρωπος, ο οποίος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έγραφε σε λίστα ποιος της φέρθηκε καλά εκείνη την ημέρα και ποιος όχι. Παρόλα αυτά, Φάρροου και Πολάνσκι συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία. Και κάπως έτσι, η όμορφη ξανθούλα έγινε παγκοσμίως διάσημη.

Ένα από τα πιο ταραχώδη κεφάλαια στη ζωή της, ήταν ο δέκα ετών γάμος της με τον Γούντι Άλεν. Ένας γάμος για τον οποίο χρόνο με τον χρόνο μαθαίνουμε όλο και περισσότερες, σοκαριστικές λεπτομέρειες, μιας και από τις διηγήσεις των πρωταγωνιστών αλλά και του περιβάλλοντός τους, επρόκειτο για μία άκρως αρρωστημένη κατάσταση. Ως γνωστόν η Φάρροου έχει 14 παιδιά, κάποια εκ των οποίων βιολογικά και κάποια υιοθετημένα. Ένα από αυτά, ήταν και η Σουν-Γι Πρεβίν την οποία είχε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Αντρέ Πρεβίν. Η νεαρή, η οποία ήταν 30 χρόνια νεότερη από τον Άλεν, σύναψε σχέση μαζί του, και μάλιστα παραμένουν ακόμη παντρεμένοι. Είχε προηγηθεί η κατηγορία εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη και ηθοποιού από την κόρη του Ντίλαν για σεξουαλική παρενόχληση, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Από την πλευρά της Φάρροου ο Άλεν ήταν ένας κακοποιητής πατέρας, ενώ είχε με το μέρος της και τα περισσότερα παιδιά της. Εκτός από τους υιοθετημένους Μοούζις Φάρροου και Σουν-Γι Πρεβίν οι οποίοι στήριξαν ανοιχτά τον διάσημο ηθοποιό. Ο Άλεν από την πλευρά του, μέσα από την αυτοβιογραφία του "Apropos Of Nothing" κατηγορεί ανοιχτά την πρώην σύζυγο και μούσα του ως χειριστική και ασταθή, ενώ δεν διστάζει να αναφέρει ότι κάποτε "επέστρεψε" ένα παιδάκι που είχε υιοθετήσει, επειδή δεν το συμπαθούσε. Ακόμη μία πιπεράτη λεπτομέρεια, ήταν ότι είχε εμμονή με τον βιολογική της γιο Ρόναν, με τον οποίο κοιμόταν μαζί του γυμνή, μέχρι τα 11 του! Μάλιστα ο Ρόναν, έχει υποστηρίξει πολλές φορές τη μητέρα του, ενώ εδώ και πολλά χρόνια πρωτοστατεί στο κίνημα #Metoo.

Πριν δυο χρόνια η 78χρονη σταρ, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο, έπειτα από τους μυστηριώδεις θανάτους τριών παιδιών της! Για αρκετό, οι φήμες περί ευθύνης της Φάρροου έδιναν και έπαιρναν, μέχρι που εκείνη αποφάσισε να απαντήσει μέσω Twitter (χωρίς ωστόσο να πείθει το κοινό). "Ως μητέρα 14 παιδιών, η οικογένειά μου είναι τα πάντα για μένα. Ενώ διάλεξα μια καριέρα που με έβαλε στη δημόσια σκηνή, τα περισσότερα παιδιά μου επέλεξαν να ζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Επειδή σέβομαι όλες τις επιθυμίες τους, για αυτό είμαι πολύ επιλεκτική στο τι δημοσιεύω. Πολύ λίγες οικογένειες είναι τέλειες και κάθε γονιός, που έχει χάσει το παιδί του, ξέρει ότι ο πόνος είναι ανελέητος και ακατάπαυστος. Παρ' όλα αυτά, κάποιες κακεντρεχείς φήμες, βασισμένες σε ανακρίβειες, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και βάζουν στο στόχαστρο τις ζωές των παιδιών μου. Για να τιμήσω τη μνήμη τους, τα παιδιά τους και κάθε γονιό, που έχει χάσει το παιδί του, δημοσιεύω αυτό το μήνυμα", ξεκίνησε το μήνυμα.

"Η αγαπημένη μου κόρη Ταμ πέθανε σε ηλικία 17 ετών από μια κατά λάθος υπερβολική δόση των φαρμάκων που έπαιρνε για τις ημικρανίες της και για την καρδιακή πάθηση, που είχε. H Λαρκ ήταν μία καταπληκτική κόρη, αδερφή, σύντροφος και μητέρα για τα παιδιά της. Πέθανε στα 35 της από επιπλοκές του HIV/AIDS που είχε κολλήσει από έναν πρώην σύντροφό της. Παρά την ασθένειά της, έζησε μια γεμάτη και αγαπημένη ζωή με τα παιδιά της και τον σύντροφό της. Υπέκυψε στην ασθένεια της και πέθανε ξαφνικά στο νοσοκομείο ανήμερα των Χριστουγέννων στην αγκαλιά του συντρόφου της" ενώ για τον γιο της Θάντεους είπε: "Ο θαρραλέος γιος μου, ο Θαντέους ήταν 29 χρονών και ζούσε ευτυχισμένος με τη σύντροφό του. Όλοι περιμέναμε έναν γάμο, όμως όταν αυτή η σχέση έληξε απότομα, τότε αυτοκτόνησε".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.