Μιλώντας στο περιοδικό Variety για το ειδικό τεύχος «Power of Women 2020», η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, αποκάλυψε την ακτιβιστική της δράση με τον Οργανισμό Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών UNHCR, κάτι με το οποίο ασχολείται ενεργά από το 2014.

Η βραβευμένη ηθοποιός αναφέρει «Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες του UNHCR και της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από 70 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν μετακινηθεί, ενώ 26 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες. Ζουν σε στρατόπεδα και είναι ιδιαίτερα ευάλωττοι στον Covid 19, καθώς δεν μπορούν εξ ορισμού να τηρήσουν αποστάσεις ή και τις βασικές αρχές υγιεινής...»

«Είναι μία καταστροφική ωρολογιακή βόμβα που περιμένουμε να σκάσει. Ακόμα κι αν η Μ. Βρετανία για παράδειγμα καταφέρει να ελέγξει την καμπύλη, η μετακίνηση των προσφύγων, ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά το να ζητήσουν καταφύγιο, θα μάς φέρει αντιμέτωπους με δεύτερο και τρίτο κύμα πανδημίας.»

Επίσης τονίζει την ανεπάρκεια την αμερικάνικης ηγεσίας «Η λύση δεν είναι αυτή που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ: κλείσιμο συνόρων και πάγωμα της ενίσχυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πόσο μα πόσο κοντόφθαλμο μέτρο. Μου φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο, ότι μπροστά σε μία πανδημία, ακόμα υπάρχει η πλάνη της "προστασίας των συνόρων", αντί να γίνει πασιφανές ότι τα παγκόσμια προβλήματα αντιμετωπίζονται με παγκόσμια αλληλεγγύη...»

Η οσκαρική πρωταγωνίστρια δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών «με όποιο τρόπο μπορεί».
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS