Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ο κόσμος της μόδας "πάγωσε" από μια δυσάρεστη είδηση: η σχεδιάστρια Kate Spade είχε αυτοκτονήσει στο διαμέρισμά της το προηγούμενο βράδυ. Ήταν 55 ετών.

Την ανακοίνωση του θανάτου της διαδέχθηκαν αμέτρητα δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η σχεδιάστρια και που τελικά την οδήγησαν σε αυτή την πράξη- η Spade άφησε πίσω της ένα γράμμα με παραλήπτη την 13χρονη κόρη της, στο οποίο της εξηγούσε ότι δεν έφταιγε εκείνη.

Σήμερα, ο σύζυγός της, Andy Spade, ο οποίος τη βοήθησε να δημιουργήσει τον οίκο της, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στην οποία γράφει τα πιο συγκινητικά λόγια για εκείνη και αποκαλύπτει την αλήθεια για το γάμο τους.

"Η Kate ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Ήταν ο πιο καλός άνθρωπος που ξέρω, η καλύτερή μου φίλη για 35 χρόνια. Η κόρη μου και εγώ είμαστε συντεριμμένοι από το χαμό της και δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι η ζωή μας χωρίς εκείνη από εδώ και πέρα. Μας λείπει ήδη.

H Kate υπέφερε από κατάθλιψη και άγχος εδώ και πολλά χρόνια. Είχε ζητήσει βοήθεια και έβλεπε τακτικά γιατρούς για να δαμάσει την ασθένεια αυτή, που είναι υπεύθυνη για την απώλεια τόσο πολλών ανθρώπων. Μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ και ακουγόταν χαρούμενη. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Ήταν σοκ για εμάς. Δεν ήταν ο εαυτός της εκείνη τη στιγμή, ήταν οι προσωπικοί της δαίμονες.

Τους τελευταίους 10 μήνες, ζούσαμε χωριστά, αλλά μόλις μερικά τετράγωνα μακριά ο ένας από τον άλλο. Η Bea ζούσε και με τους δυο μας, μιλούσαμε και βλεπόμασταν κάθε μέρα. Τρώγαμε μαζί και κάναμε πολλά ταξίδια μαζί, σαν οικογένεια. Η κόρη μας ήταν η απόλυτη προτεραιότητα. Δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, δεν το είχαμε συζητήσει καν. Ήμασταν φίλοι και προσπαθούσαμε να λύσουμε τα προβλήματά μας από κοινού- ήμασταν μαζί για 35 χρόνια και απλώς κάναμε ένα διάλειμμα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο διαβάσετε εκτός από αυτό θα είναι ψέμα. H Kate είχε ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη εδώ και 5 χρόνια, έκανε τακτικές συνεδρίες και έπαιρνε φάρμακα. Δεν έκανε χρήση ουσιών και δεν ήταν αλκοολική, δεν είχε προβλήματα με τη δουλειά της. Μεγαλώναμε μαζί την κόρη μας. Δεν έχω ακόμη δει αν άφησε κάποιο σημείωμα για μένα και βρίσκω απαράδεκτο το ότι το γράμμα που άφησε στην κόρη μου αναπαράχθηκε με τέτοιο τρόπο από τα μέσα.

Το κύριο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι η κόρη μου και η ιδιωτικότητά της καθώς διαχειρίζεται την απώλεια της μητέρας της. Η Kate την αγαπούσε τόσο πολύ".

 

 

 

 

TAGS