0
SHARES

Όσοι τους γνώριζαν, μιλούσαν για μια μεγάλη αγάπη, για έναν έρωτα που τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να τον γκρεμίσει γιατί είχε γερά θεμέλια, για δύο ανθρώπους που δεν έκαναν ο ένας χωρίς τον άλλο. Για αυτό και όταν έφυγε από τη ζωή ο ένας, εκείνος που έμεινε πίσω δεν άντεξε και σε λιγότερο από ένα χρόνο πήγε να τον συναντήσει.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή ήταν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ένα ερωτευμένο ζευγάρι πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1955 και μόλις τρεις μήνες μετά τη γνωριμία τους, παντρεύτηκαν.

Εκείνη με μεγάλη αγάπη από την νεαρή της ηλικία να ζει τις ζωές των ηρωίδων που θαυμάζει και με προτροπή του σκηνοθέτη Κωστή Μιχαηλίδη, θα σπουδάσει στην σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Πρωτοπαίζει το '53 στις "Βαθιές Ρίζες" στο "Κοτοπούλη-Ρεξ" στο πλάι του Μάνου Κατράκη, με τον τύπο της εποχής να αναφέρει την επόμενη για το νέο μεγάλο ταλέντο της ελληνικής σκηνής. Φίνα και λεπτεπίλεπτη παρουσία, ξεχωρίζει για τα έντονα εκφραστικα της μάτια και την γνησιότητα και την λυρικότητα με την οποία ερμηνεύει τους μεγάλους ρόλους.Εκείνος με την αποφοίτησή του από το Εθνικό, θα ξεκινήσει με ένα μικρό ρόλο δίπλα σε Λαμπετη -Χορν που θα αποτελέσει ένα μεγάλο σχολείο και μια σημαντική καριέρα στην συνέχεια όπου θα εξελιχθεί από "Ζεν Κομίκ" σε σπουδαίο "Ρολίστα" σε ρόλους δυνατού ρεπερτορίου. Γνωρίζονται το '55, η γνωριμία γίνεται σύντομα ένας μεγάλος έρωτας και Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς ο γάμος.

Ο ηθοποιός ανήμερα του μυστηρίου, ταξιδεύει με τραίνο και με το σμόκιν της παράστασης που πρωταγωνιστεί από την Πάτρα στην Αθήνα, όπου με υπέροχους υάκινθους θα υποδεχθεί την λαμπερή νύφη με ένα πανέμορφο νυφικό δώρο της Έλλης Λαμπετη. Γίνονται ιδιαίτερα αγαπητοί από τον ελληνικό κιν/φο και από το '62 με δικό τους θίασο ανεβάζουν παραστάσεις μεγάλων συγγραφέων, όπου η ποιότητα και η δυναμική τους ξεπερνάει πολλές φορές το ίδιο το έργο, στοιχείο που τους αναγνωρίζουν σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου. Θα ζήσουν μαζί σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια βαθιά ερωτευμένοι και θα αποτελέσουν ένα ζευγάρι πρότυπο οικογενειακής ευτυχίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Όταν ο ηθοποιός το 2001 μετά από προβλήματα υγείας θα πέσει για έξι μήνες σε κώμα, η Κάκια δεν θα φύγει ούτε για μια μέρα από το πλευρό του και ένα χρόνο μετά τον χαμό του θα φύγει και αυτή προδομενη από την καρδιά της. Όπως αναφέρει η κόρη τους γνωστή ηθοποιός Ζωή Ρηγοπουλου, ήταν πλέον προδιαγεγραμμενο τι θα ακολουθήσει. Η ίδια δεν ήθελε να ζήσει πλέον, δεν ήθελε να κάνει οτιδήποτε χαρούμενο. Ένας μεγάλος έρωτας από δύο μεγάλους εργάτες της τέχνης.

 

Δείτε την ανάρτηση του Άρη Λούπαση στο ίνσταγκραμ, ο οποίος περιγράφει και τα παραπάνω. 

Η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος σε στιγμές ξεκούρασης από επαγγελματικές υποχρεώσεις, στο σπίτι τους τέλη της δεκαετίας του '50.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δείτε μία κοινή συνέντευξή τους στο Seven X: 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS