ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κάντε συνεντεύξεις με τους γονείς σας, ελπίζω να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον πατέρα μου»

«Έλπιζα να του πάρω μια συνέντευξη, αλλά πλέον μιλάει με δυσκολία»: Η συγκλονιστική μαρτυρία της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου για τα προβλήματα υγείας του και τη σχέση τους

«Κάντε συνεντεύξεις με τους γονείς σας, ελπίζω να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον πατέρα μου»

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στο «Πάμε Δανάη», για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Σουηδία, αλλά και τη δυσλειτουργική σχέση με τον πατέρα της, όπου επικράτησε τελικά η συγχώρεση και η μεγαλοψυχία.

Για τη Σουηδία στην εποχή του κορονοϊού είπε: «Είναι λίγο καταθλιπτική η κατάσταση, τα μέτρα βέβαια δεν είναι πολύ αυστηρά, η Σουηδία αποτελεί εξαίρεση με τον κορονοϊό, δεν ζήσαμε lockdown εδώ πέρα. Αλλά βέβαια στην Ελλάδα έχετε σώσει περισσότερες ζωές με αυτό τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή στη Σουηδία έχουμε 6.500 νεκρούς. Τώρα είναι λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα, για πρώτη φορά χτες, που συντόνιζα μια συζήτηση, είδα ανθρώπους με μάσκες. Και τα μαγαζιά από τις δέκα το βράδυ απαγορεύεται να πουλάνε αλκοόλ. Επίσης έχει καταστραφεί όλος ο πολιτιστικός χώρος, γιατί δεν επιτρέπεται να μαζεύονται πάνω από οκτώ άτομα σε διάφορες εκδηλώσεις».

«Αυτή τη στιγμή στη Σουηδία έχουμε 6.500 νεκρούς. Τώρα είναι λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα, για πρώτη φορά χτες, που συντόνιζα μια συζήτηση, είδα ανθρώπους με μάσκες»

Αυτό που έχει προστατεύσει, σε κάποιον βαθμό, τους Σουηδούς είναι η διαφορετική νοοτροπία τους, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο: «Η Σουηδία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση, οπότε ο καθένας έχει την άνεση να ζει σε δικό του σπίτι και γενικά οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν ζουν με τις οικογένειές τους. Τα περισσότερα θύματα τα έχουμε σε μεγάλους ανθρώπους, που ζουν σε οίκους ευγηρίας κ.λπ.».

Η ίδια, ωστόσο, και η οικογένειά της βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα της, που εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία, όπου μάλιστα νοσηλεύεται μόνος, καθώς αυτή την περίοδο δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις. «Εκεί νιώθει μόνος και ούτε αντέχει καλά καλά να απαντήσει στο τηλέφωνο».

Με αφορμή μια πρόσφατη ανάρτησή της, στην οποία τον αγκαλιάζει στο κρεβάτι, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αποκάλυψε στην εκπομπή: «Το μήνυμα και το μάθημα είναι αυτό: όλα αυτά που έχουμε να ξεκαθαρίσουμε, να συζητήσουμε, το 2020 έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε για πολύ [να το κάνουμε]. Εγώ που είμαι από μια οικογένεια πολύ φτωχή, που έχει ζήσει προσφυγιά και πολέμους, είχα σκοπό, γιατί δεν είχαν αφήσει ούτε φωτογραφίες ούτε αρχεία ούτε βιβλία ούτε ημερολόγια, να μάθω όσο γίνεται περισσότερα από τον πατέρα μου, για τη δική του ζωή, γιατί δεν ήξερα πάρα πολλά, ο πατέρας μου έλειπε αρκετά, είχα σκοπό λοιπόν να μάθω και τα δικά του μυστικά και την ιστορία των γονιών του».

«Εγώ που είμαι από μια οικογένεια πολύ φτωχή, που έχει ζήσει προσφυγιά και πολέμους, είχα σκοπό να μάθω όσο γίνεται περισσότερα από τον πατέρα μου»

Όπως πρόσθεσε, η ίδια έζησε, όπως άλλωστε και πολλοί ακόμα στον κόσμο, την εγκατάλειψη και την απουσία του πατέρα της, ο οποίος έφυγε για 2,5 χρόνια στα καράβια, μετά τη μετανάστευση της οικογένειάς της στη Σουηδία, και με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, στα δύσκολα χρόνια της Χούντας, απουσίασε για άλλα 3 χρόνια ως φαντάρος. «Έπειτα χώρισαν οι γονείς μου και η μητέρα μου τα έκανε όλα μόνη της, με τρία παιδιά. Δούλευε σε έναν παιδικό σταθμό, καθάριζε τα βράδια, κουράστηκε πάρα πολύ, όπως πολλές μάνες. Υπάρχουν δηλαδή επεισόδια από τη ζωή του πατέρα μου που δεν γνωρίζω καλά. Έχω δουλέψει σκληρά για να τον συγχωρέσω, που δεν ήταν εκεί για εμάς. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, πιστεύω στη συγχώρεση».

«Έχω δουλέψει σκληρά για να συγχωρέσω τον πατέρα μου, που δεν ήταν εκεί για εμάς. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, πιστεύω στη συγχώρεση».

Η Πασχαλίδου κλείνει την τηλεοπτική εμφάνισή της με μια παρότρυνση: «Είχα την ελπίδα να του πάρω μια συνέντευξη, αλλά τώρα μιλάει με πολύ μεγάλη δυσκολία. Πάρτε τα κινητά σας και κάντε συνεντεύξεις με τους γονείς σας, ελπίζω ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ο δικός μου πατέρας. Αυτά μου λείπουν και δεν ξέρω πώς θα δημιουργήσω μια ιστορία που δεν υπάρχει, για να τη μεταφέρω και στο παιδί μου. Η κόρη μου είναι δώδεκα ετών και ξέρει σχεδόν τα πάντα. Προσπαθώ να της μάθω να είμαστε κοντά στους ανθρώπους μας, στη βιολογική μας οικογένεια έστω, και προσπαθώ να της μάθω τη συγχώρεση και τη μεγαλοψυχία».

Δείτε την ανάρτηση με τον πατέρα της:

Δείτε τη συνέντευξη της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου στο «Πάμε Δανάη»:

«Κάντε συνεντεύξεις με τους γονείς σας, ελπίζω να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον πατέρα μου»Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:


Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.