Ένας Σκωτσέζος κόμης, ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε ένοχος για σεξουαλική επίθεση την οποία μάλιστα διέπραξε μέσα στο κάστρο Γκλάμις, πατρικό της βασιλομήτορος. Ο 34χρονος Σάιμον Μπόους Λάιον, κόμης του Στράθμορ, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης πέντε ετών, αφού ομολόγησε ότι στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο κάστρο εισέβαλε στο δωμάτιο μιας γυναίκας 26 ετών, μεθυσμένος, και επιχείρησε με τη βία να ικανοποιήσει τη σεξουαλική επιθυμία του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δικηγόρου του θύματος: «Ήταν κοιμισμένη και την ξύπνησε χτυπώντας την πόρτα. Της είπε, είμαι ο Σαμ. Είναι σημαντικό. Σε παρακαλώ, άνοιξέ μου. Εκείνη πίστεψε ότι κάτι δεν πάει καλά και σηκώθηκε και του άνοιξε. Εκείνος αμέσως την έσπρωξε στο κρεβάτι. Ήταν πολύ μεθυσμένος και μύριζε τσιγάρο. Της είπε ότι ήθελε να κάνουν σχέση. Προσπάθησε να σηκώσει το νυχτικό της».

«Εκείνη πίστεψε ότι κάτι δεν πάει καλά και σηκώθηκε και του άνοιξε. Εκείνος αμέσως την έσπρωξε στο κρεβάτι»

Το θύμα αντιστάθηκε, ωστόσο εκείνος συνέχισε να προσπαθεί για πάνω από 20 λεπτά. Αφού δεν κατάφερε να την εξαναγκάσει να έρθουν σε επαφή, την αποκάλεσε «αγενές, κακό και φρικτό άτομο» σύμφωνα με την εκδοχή του θύματος, προσθέτοντας ότι εκείνος βρισκόταν στο σπίτι του και μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Τελικά, η γυναίκα κατάφερε να τον βγάλει από το δωμάτιο. Το επόμενο πρωί έφυγε από το κάστρο και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του στο δικαστήριο. Σύμφωνα με το BBC, είπε: «Ξεκάθαρα, είχα πιεί υπερβολικά το βράδυ του περιστατικού. Θα έπρεπε να είχα πράξει διαφορετικά. Αναγνωρίζω, σε κάθε περίπτωση, ότι το αλκοόλ δε συνιστά δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου. Δεν πίστευα ότι ήμουν ικανός για μια τέτοια πράξη αλλά χρειάστηκε να το αντιμετωπίσω και να αναλάβω τις ευθύνες μου. Ζητάω συγγνώμη, κυρίως, στη γυναίκα, καθώς επίσης και στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους για την αναστάτωση που τους προκάλεσα».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
 

TAGS