Η επανένωση των Spice Girls είναι γεγονός: Τα «πικάντικα κορίτσια» όχι μόνο είναι ξανά μαζί, αλλά και αρχίζουν περιοδεία συναυλιών. Εκτός από τη Βικτόρια Μπέκαμ, aka Posh Spice, οι υπόλοιπες Spice Gilrs θα παίξουν, μεταξύ άλλων, στις 15/6 στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο. Πώς όμως δημιουργήθηκε αρχικά η εμβληματική κοριτσίστικη μπάντα των 90s;

Με έναν παλιομοδίτικο τρόπο. Όπως αποκάλυψε η Τζέρι Χάλιγουελ (Ginger Spice), το 1994 δύο μουσικοί μάνατζερ έβαλαν αγγελία σε εφημερίδα, αναζητώντας «streetwise» κορίτσια για την οντισιόν ενός ποπ συγκροτήματος. «Η αλήθεια είναι ότι έχασα τον πρώτο γύρο των οντισιόν γιατί εκείνη την περίοδο είχα πάει να επισκεφτώ τη γιαγιά μου στην Ισπανία, αλλά κάποιος με συμβούλευσε να τηλεφωνήσω στους μάνατζερ [Chris και Bob Herbert της εταιρείας Heart Management] και να τους ρωτήσω αν συνέχιζαν να αναζητούν κορίτσια. Μου απάντησαν πως ναι».

Στην οντισιόν που έλαβε τελικά μέρος η Τζέρι συμμετείχαν τα οκτώ κορίτσια που είχαν επιλεγεί μέχρι τότε, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των τεσσάρων. Κάθε ομάδα τραγούδησε το «Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours)» του Στίβι Γουόντερ εκτελώντας, παράλληλα, μια χορογραφία που είχε ετοιμάσει. Φυσικά, η ίδια ήταν ανάμεσα στις νικήτριες.

«Πριν φύγω [από την οντισιόν] ο ένας από τους μάνατζερ με πλησίασε και μου είπε ότι τα είχα καταφέρει. Ήμουν ενθουσιασμένη! Ένα μήνα μετά, πήγα να πάρω τη Mel B από το σταθμό του τρένου με το αυτοκίνητό μου και θυμάμαι πως σκεφτόμουν: “Ω, Θεέ μου! Θα βάλω στο αυτοκίνητό μου ένα κορίτσι που δεν γνωρίζω καθόλου"». Σίγουρα η Τζέρι δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι με τη Mel B (Μέλανι Μπράουν, Scary Spice) και τα άλλα κορίτσια (Βικτόρια Μπέκαμ, Έμα Μπάντον ή Baby Spice, Μέλανι Τσίσολμ ή Sporty Spice) θα εξελίσσονταν στην πιο διάσημη κοριτσοπαρέα στον κόσμο.

Δες μια από τις πρώτες ερμηνείες των Spice Girls, του «Take Me Away» (1994), μπροστά σε ένα μικρό κοινό από μουσικούς παραγωγούς και κυνηγούς ταλέντων.

 

TAGS