Νέες αγωγές κατατέθηκαν την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, εναντίον του Κέβιν Σπέισι, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times: Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ και ένας ακόμα, ανώνυμος άντρας υποστηρίζουν ότι τούς είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη δεκαετία του ‘80, όταν εκείνοι ήταν περίπου 14 ετών.

Ανάμεσα στους ισχυρισμούς είναι ότι ο άλλοτε περιζήτητος αστέρας του House of Cards είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα έφηβο αγόρι που είχε γνωρίσει σε μαθήματα υποκριτικής στις αρχές των 80s. Το είχε προσκαλέσει στο διαμέρισμά του όπου «ενεπλάκησαν σε σεξουαλικές πράξεις» σε διάφορες περιστάσεις. Στην τελευταία τους συνάντηση ο Σπέισι, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, εξανάγκασε το αγόρι να συνευρεθεί μαζί του παρόλο που εκείνο αντιστεκόταν και του έλεγε «όχι». 

Ο Άντονι Ραπ, που γνώρισε τον Σπέισι σε μια παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, τον είχε κατηγορήσει για πρώτη φορά το 2017 ότι τον παρενόχλησε σε ένα πάρτι το 1986, στο διαμέρισμα του Σπέισι στο Μανχάταν. Όπως γράφει το κείμενο της αγωγής, ο Σπέισι τον έπιασε από τα οπίσθια, τον σήκωσε σε ένα κρεβάτι και ξάπλωσε από πάνω του. Ο Ραπ, σύμφωνα πάντα με τη δική του εκδοχή των γεγονότων, κατάφερε να απελευθερωθεί και έφυγε από το διαμέρισμα. Τότε, ο Σπέισι, καλούμενος να σχολιάσει την κατηγορία, είπε ότι δεν θυμόταν εκείνη τη συνάντηση, προσθέτοντας πως «αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως το περιέγραψε, του χρωστάω την πιο ειλικρινή συγγνώμη για ό,τι θα μπορούσε να είναι μια βαθιά ανάρμοστη συμπεριφορά σε κατάσταση μέθης».

Πριν από δύο χρόνια ο 61χρονος ηθοποιός αντιμετώπισε μια ακόμα παρόμοια αγωγή, από έναν 18χρονο άντρα που τον κατηγόρησε ότι του έβαλε χέρι σε ένα εστιατόριο το 2016, αλλά τελικά η υπόθεση αποσύρθηκε όταν ο δικηγόρος του Σπέισι προειδοποίησε τον κατήγορο πως σε περίπτωση που είχε διαγράψει στοιχεία από το κινητό του, θα του φόρτωναν κακούργημα.

Πέρυσι μια ακόμη υπόθεση εναντίον του Σπέισι αποσύρθηκε από τα δικαστήρια, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι. Εμπλεκόταν ένας μασέρ, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, που είχε κατηγορήσει τον Σπέισι ότι στη διάρκεια συνεδρίας εκείνος του είχε βάλει χέρι και είχε προσπαθήσει να τον φιλήσει προτού προχωρήσει σε στοματικό σεξ

Γιατί πεθαίνουν τόσοι κατήγοροι του Σπέισι; Μια υπόθεση που μοιάζει βγαλμένη από το House of Cards:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/NICOLE HARNISHFEGER / POOL 

TAGS