Καλεσμένος στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα ήταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέατρο στην εποχή του κορονοϊού. Με αυτή την αφορμή απάντησε και για τη φράση του, σε ενάρτησή του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Μία από τις πιο ηχηρές αντιδράσεις ήταν εκείνη της κ. Ακρίτα, η οποία αφού πρώτα γνωστοποίησε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Μαρκουλάκη, στη συνέχεια καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτή την απόφαση- δηλαδή να μείνουν ανοιχτά τα θέατρα- μετά τα όσα εισηγήθηκε ο ηθοποιός και όχι ακούγοντας τα όσα του είπαν ειδικοί επί του θέματος.

Είχε προηγηθεί μια ανάρτηση που έκανε ο Χρήστος Χωμενίδης ευχαριστώντας τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου, στην οποία ανάρτηση ο ηθοποιός απάντησε:

«Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών».

Αυτό το τελευταίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με τον γνωστό ηθοποιό να δέχεται σφοδρή κριτική από την κοινή γνώμη.

Εξηγώντας εκείνη την τοποθέτηση του ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διευκρίνησε:

«Έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στη διατύπωσή μου των ευχαριστηρίων για το ότι έμειναν ανοιχτά τα θέατρα, γράφοντας αυτή την περίφημη φράση "ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών". Προφανώς, δεν εννοώ ότι πήγε κανείς ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών, ούτε πρέπει γενικά να πηγαίνουμε ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών.

Η δική μου συμπεριφορά και ο δικός μου τρόπος μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών φυσικά. Τους ειδικούς θα ακούμε. Οι λέξεις ήταν λάθος, ήταν απρόσεκτες».

Επιπλέον όπως είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης η απόφαση της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τα ανοικτά θέατρα και δεν επηρεάζει σε κανένα σημείο την παράσταση που σκηνοθετεί ο ίδιος στο θέατρο Παλλάς. «Το Τρίτο Στεφάνι ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς. Τα κλειστά θέατρα παραμένουν κλειστά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και όποια συζήτηση έχουμε κάνει ως τώρα αφορά αποκλειστικά τα ανοικτά θέατρα».

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS