Στο βιβλίο με τίτλο "Albert II of Monaco, The Man and The Price" το οποίο υπογράφουν οι βασιλικοί βιογράφοι Isabelle Rivère και Peter Mikelbank, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η πριγκίπισσα Καρολίνα μιλούν ανοικτά για τα παιδικά τους χρόνια και για τον τρόπο που μεγάλωσαν μέσα στο εντυπωσιακό, υπερπολυτελές παλάτι του πριγκιπάτου. 

Συγκεκριμένα η Καρολίνα άνοιξε την καρδιά της για την προβληματική σχέση της με την μητέρα της, την θρυλική Γκρέις Κέλι που είπε αντίο στο Χόλιγουντ για την αγάπη του πρίγκιπα Ρενιέ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει μία πραγματικά τρυφερή και στοργική μητέρα για τα τρία παιδιά της, τον Αλβέρτο, την Καρολίνα και την Στεφανί.

H Γκρέις Κέλλυ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό το 1956.

«Ως παιδιά δεν βλέπαμε σχεδόν ποτέ τον πατέρα μας ή την μητέρα μας» θυμάται η Καρολίνα. «Είχαμε κοντά μας μία εξαιρετική γυναίκα, μία ξεχωριστή φιγούρα για τις ζωές μας, την νταντά μας Maureen Wood. Νομίζω πως τόσο για μένα όσο και για τον αδελφό μου αυτή η γυναίκα ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο της παιδικής μας ηλικίας» εξομολογείται.

Μάλιστα, παραδέχεται πως σαν παιδί ήταν τόσο δεμένη με την νταντά της που ένιωθε πολύ πιο άνετα μαζί της παρά με την ίδια την μητέρα της και διηγείται πως κάθε φορά που η Wood είχε άδεια, απουσιάζοντας από το Παλάτι, τα παιδιά στην κυριολεξία υπέφεραν, κλαίγοντας για μέρες ολόκληρες μέχρι που η Γκρέις Κέλι αναγκαζόταν να τηλεφωνήσει στη νταντά ζητώντας της να γυρίσει εσπευσμένα πίσω. 

Όλη η οικογένεια μαζί με την Στεφανί να έχει μόλις γεννηθεί.

Η ίδια η Wood μίλησε επίσης στην βιογραφία του Αλβέρτου και της Καρολίνα ενθυμούμενη όμορφες στιγμές με τα δύο παιδιά, όταν παριστάνανε πως είχαν το δικό τους πριγκιπικό γκαλά στο παιδικό τους δωμάτιο. «Η Καρολίνα φορούσε μία τουαλέτα της μητέρας της, ο Αλβέρτος μία επίσημη στολή κι εγώ ένα επίσημο φόρεμα. Ζητήσαμε από τον σεφ να μας φτιάξει ένα ειδικό μενού, βάλαμε μουσική και χορέψαμε μόνοι μας».

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Καρολίνα όσο και ο Αλβέρτος και η Στεφανί έζησαν μοναχικά παιδικά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη ζεστασιά ή στοργή από τους γονείς τους, και οι τρεις συνεχίζουν να τιμούν την μνήμη της μητέρας τους δουλεύοντας εντατικά για το φιλανθρωπικό έργο του Princess Grace Foundation που ιδρύθηκε προς τιμή της εμβληματικής ηθοποιού.

Οικογενειακές στιγμές στο Παλάτι.

 

 

TAGS